Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Hızda Görülebilen Açık Hava Kampanyası

Yüksek Hızda Görülebilen Açık Hava Kampanyası

McDonald's ve DoorDash, Kanada'daki iş birliklerini teslim edilmek üzere hızla giden bir Big Mac ve Egg McMuffin'in nasıl görünebileceğini gösteren ortak bir açık hava kampanyası ile tanıtıyor.

Sipariş teslimat uygulaması DoorDash ve McDonald’s, Kanada’daki iş birliklerini yüksek hızda görülebilen hamburger görsellerinin yer aldığı “Faster Food” (Daha Hızlı Yemek) adlı ortak bir açık hava kampanyası ile tanıtıyor. DoorDash’in hızlı teslimat iddiasına ve McDonald’s’ın özdeşleştiği fast-food kavramına atıfta bulunan kampanya için McDonald’s’ın Big Mac ve Egg McMuffin burgerleri kullanıldı.  Her iki burgerin görsel bileşenleri izole katmanlara ayrılarak hareket bulanıklığı efekti verildi.

Bu şekilde markanın en iyi bilinen ürünlerinden ikisi, teslimat aşamasında yüksek hızda ilerliyormuş gibi gösterildi. Hareketi ve acele etmeyi çağrıştıran Faster Food konsepti, Kanadalı kreatif ajans No Fixed Address tarafından geliştirildi. Ajansın kıdemli sanat yönetmeni Reid Plaxton, McDonald’s hakkındaki genel algıya dayanarak standart reklam öğelerinin hareket halindeyken de halen tanınabilir olduğunu göstermek istediklerini belirtiyor.

Kampanya kapsamında hazırlanan açık hava reklam panolarında metin olarak en altta yalnızca DoorDash ve McDonald’s logoları yer alıyor. Ajans ayrıca reklam panolarına ilk bakışta anlam veremeyenlerin logolar aracılığıyla durup düşünmelerini sağlayarak renk çizgilerinin aslında bir Big Mac veya Egg McMuffin’in bileşenleri olduğunu fark ettikleri bir etkileşim anı yaratmayı amaçladı. Faster Food kampanyası Toronto’da bulunan basılı ve dijital OOH platformlarında Mart ayı boyunca yayınlanmaya devam edecek.

McDonald’s bir süredir reklamlarında marka bilinirliği iddiasını ortaya koyarak ürün ve restoran görselleri kullanmamasıyla dikkat çekiyor. Aralarında en başarılı ve dikkat çekeni yakın zamanda kendinden hayli söz ettiren Raise Your Arches  kampanyası olmuştu. Öte yandan kampanya mesajlarını görsellere bulanıklık katarak vermek marka için yeni bir yol değil.

Zira McDonald’s Kanada’nın No Fixed Address imzalı kampanyası, akıllara 2019 yılında McDonald’s Puerto Rico için hazırlanan TBWA\San Juan imzalı kampanyayı getirdi. Big Mac, Happy Meal ve McFries gibi markanın ikonik ürünlerinin görsellerinin bulanıklaştırıldığı reklam panoları “Say No More” sloganıyla sokakları süslemişti. Bir diğer benzer iş de 2021 yılında TBWA\Paris imzasıyla McDonald’s için hazırlanan ürün görsellerinin pikselleştirildiği No Logo kampanyasıydı.

No Fixed Address tarafından DoorDash ve McDonald’s iş birliği için hazırlanan Faster Food kampanya görsellerine aşağıda göz atabilirsiniz.

Görseller: Instagram, ItsNiceThat