Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sudaki Yaşamı Tığ İşiyle Tanımak

Sudaki Yaşamı Tığ İşiyle Tanımak

ABD'deki National Park Service, halkı doğaya yaklaştırmak için milli parklardaki su canlılarını tığ işiyle yeniden yaratmaya davet ediyor.

Örgü ve tığ işi, insanı iyileştiren etkileriyle her daim sevildi. Peki bu el sanatları, yaşadığımız bölgedeki canlıları daha iyi tanımamızı ve doğaya daha yakın hale gelmemizi sağlayabilir mi? ABD’deki Millî Park Hizmeti (National Park Service / NPS) bu konuda umutlu. Bu sebeple halkı, su yaşamındaki canlıları tığ işiyle ölümsüzleştirmeye teşvik ediyor.

NPS, tığ işi canlılar için örnek modeller yayınlıyor

NPS, yaban hayatının önemli sakinlerine yünlerle hayat vermeyi sağlayan bir dizi ücretsiz ve basit tığ işi modeli yayınlamış. Bu modeller, park bekçisi Hailey Burley tarafından tasarlanmış. Modeller arasında; Glacier Bay Ulusal Parkı ve Koruma Bölgesi’nden (Glacier Bay National Park and Preserve) pisi balığı, Voyageurs Ulusal Parkı’ndan sarı turna balığı ve Wutpaki Ulusal Anıtı’ndan Triops adlı küçük bir kabuklu var.

Koleksiyon, insanları doğaya yaklaşmaları ve açık havada zaman geçirmeleri için de motive ediyor. Doğanın içinde güzel bir uyku çekmek isteyenler için bir yastık modeli yayınlanmış. Bu model, El Malpais’teki volkanik bölgeden (lav akışından) ilham alan bir tığ işi yastığın yapımını gösteriyor.

Modeller; kolay, orta ve zor olmak üzere 3 farklı seviyede kurgulanmış. Amaç, tığ işine yeni başlayanların kendini yetersiz hissetmemesi.

Bigumigu’da yer verdiğimiz yaratıcı tığ işi ve örgü projelerine buradan ve şuradan göz atabilirsiniz.

Neşeli Örgü Heykellerle Okyanus Yaşamı

Görsel: NPS