Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neşeli Örgü Heykellerle Okyanus Yaşamı

Neşeli Örgü Heykellerle Okyanus Yaşamı

Mulyana örgü, keçe ve tığ işiyle ürettiği sevimli heykellerinde ahtapotlar başta olmak üzere okyanus canlılarını konu alıyor.

Örgü de tıpkı nakış gibi çağdaş sanat ve ifade araçlarından biri haline geldi. Öyle ki her yaratıcı birey, kendine özgü bir yorumla ve kendi seçtiği beklenmedik konularla yorumluyor bu el sanatını. Psikiyatrist eliyle örülmüş insan beyninden tutun da drone hırkalarına, örgü pokémonlara ve bere ören sallanan sandalyeye kadar pek çok farklı projeye rastladık bugüne kadar. Endonezyalı sanatçı Mulyana ise rengarenk örgü heykeller üreterek yerleştirmeler yapıyor.

Mulyana

Ahtapot tutkusu

Mulyana’nın okyanus yaşamına dair eğlenceli ve tuhaf bir yaklaşımla tasarladığı yün yaratıklar; sevimli yüzleri, canlı renkleri ve nefis desenleriyle ilk bakışta insanı kendine çekiyor. En çok ördüğü canlı ise ahtapot. Ahtapotları yüzüyormuş hissi vermek için tavana asılı şekilde sergiliyor veya deniz tabanında duruyor izlenimi verecek şekilde yerde fotoğraflıyor.

Mulyana

Mulyana’nın eserlerinin birçoğu parlak renklere sahip olsa da, kirliliğin neden olduğu mercan ağarmasına dikkat çekmek için tamamen beyaz olarak ürettiği Bety adlı bir serisi de var.

Mulyana

Mulyana’nın çalışmaları 21 Ağustos’a kadar New York’ta Sapar Contemporary’de sergilenecek. Sanatçının tüm çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Mulyana