Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Orman Yangınlarının Yıkıcı Etkisini Yansıtan Bir Koleksiyon

Orman Yangınlarının Yıkıcı Etkisini Yansıtan Bir Koleksiyon

Nuno Lacerda tarafından tasarlanan Pyros Koleksiyonu orman yangınlarıyla işlevsiz hale gelen odun parçalarını yaşama kazandırırken yangınların yıkıcı etkisini hatırlatıyor.

Her yaz Portekiz’de hektarlarca orman yanıyor. 2017 yılında İber Yarımadası’nda Portekiz ve İspanya sınırında farklı noktalarda çıkan yangında 8 bine yakın ağaç yanarken her iki ülkede de can kayıpları yaşanmıştı. WWF tarafından açıklanan İber Yangın Raporu’nda (Iberian Fire Report) 2019 yılı yangınlar nedeniyle tarihe geçecek bir yıl olarak açıklandı. Yangınla mücadele politikalarının başarısız olduğu sonucuna varan rapor çözüm için iş birliğinin önemine dikkat çekiyor.

Orman yangınlarından arta kalan odun parçalarından yaratılan rahatsız eşyalar

WWF | ANP (Associação Natureza Portugal) yanmış odunların hayata döndürüldüğü Pyros Koleksiyonu (Pyros Collection) projesi ile yangınların bıraktığı hasarı hatırlatıyor. Bununla birlikte yanan ağaçları işlevsel eşyalara dönüştürüyor. FCB Lisboa imzalı iş hükümet yetkililerini devam eden bu sorun hakkında uyarmayı ve önlem için yapılacak yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Mimar Nuno Lacerda tarafından tasarlanan koleksiyon konforlu eşyalar ortaya çıkarmak yerine rahatsızlık yaratmayı amaçlayan bir dizi parça sunuyor. Yangın, yıkım, gözyaşı, ölüm gibi her bir parçaya verilen isimler de orman yangınlarını ve ortaya koyduğu trajedileri vurguluyor.

Pyros Koleksiyonu’ndan seçilen parçalar devlet yetkililerine gönderildi

Yangınların topluluklar, ekosistem ve ekonomi üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğunu hatırlatmak ve vurgulamak isteyen ANP | WWF herkesin çözümün bir parçası olmak zorunda olduğunu hatırlatıyor.

Koleksiyonun içinden seçilen parçalardan ikisi Portekiz Başbakanı Antonio Costa’ya ve Portekiz Çevre Bakanı’na gönderildi. Gönderilen bu eşyalar ile 2019’da ve 2017’de gerçekleşen iki büyük yangının bir başlangıç ya da son olmadığı önlem alınmazsa ilerleyen yıllarda daha büyük yangınların olacağı hatırlatılıyor.

Künye

Müşteri:
Ajans: FCB Lisbon
Yaratıcı Yönetmen: Edson Athayde
Metin Yazarı: Viton Araújo
Sanat Yönetmeni: João Martins
Yönetmen Diego Fontecilla, Mario Patrocínio
Ses Tasarım: O Menino Grava
Yapımcı: João Belmar, Nuno Lobo

Görsel: Vimeo, pyros koleksiyonu