Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğanın Yardım Çığlığı

Doğanın Yardım Çığlığı

WWF Şili, ormansızlaşmanın ve doğa tahribatının etkilerini vurguladığı radyo kampanyasında ormanda yaşayan canlıların sesini kullanıyor.

Doğanın tahribatı sonucu her yıl milyonlarca hayvanın hayatı son buluyor. 4,5 milyondan fazla orman yangını nedeniyle 13 milyon hektardan fazla alan ormansızlaştı. Bu her dakikada 40 futbol sahası büyüklüğünde alanın yok olması demek. Birçok türdeki canlının evi olan bu alanlar gezegenin biyoçeşitliliği ve ekosistemi üzerinde büyük etkiye sahip. Pyros Koleksiyonu ve #Toolatergram gibi işlerle orman tahribatına ve doğa katliamına geçmişte de dikkat çeken WFF, bu sefer sözü doğanın asıl sahiplerine, hayvanlara, veriyor.

Bizi dinlemiyorsanız ormanda yaşayan canlıları dinleyin

Wunderman Thompson tarafından WWF Şili için hazırlanan Nature is Calling for Help kampanyasında kuşların sesi kullanılıyor. Yok olan biyoçeşitlilik ve doğal alan tahribatı konusunu sürekli kampanyalarına taşıyan kurum, kendilerinin söylediklerini dinlemeyenler için sözü orada yaşayan canlılara bırakıyor.

Ajansın radyo için hazırladığı kampanyalarda ormanda yaşayan canlıların sesleriyle durumun vahametini ortaya koyuyor. Avustralya saksağanı duyduğu sesi taklit etme konusunda çok başarılı bir tür. Geçtiğimiz Ocak ayında Avustralya’daki yangınlar sırasında sesi kaydedilen kuş itfaiyenin siren sesini taklit ediyor. İkinci radyo reklamında ise elektrikli testere sesini andıran sesler çıkaran bir Lir Kuşu (Lyrebird) ormanlarda yaşananları hatırlatıyor. Her iki ses kaydında da doğadan gelen yardım çığlığı duyuluyor.

Orman yangınlarında ve doğal alan tahribatında evlerini kaybeden canlılar yaşamdan kopuyor. Videoda yer alan bilgiye göre bu yıl farklı türlerde 3 milyardan fazla canlı yangınlarda hayatını kaybetti.

 

Künye

Müşteri: WWF Şili
Ajans: Wunderman Thompson Chile
Yaratıcı: Samer Zeidan
Sanat Departmanı Başkanı: Germán Quiroz
Hesap Yöneticisi: Gissel Gallo
Yaratıcı Yönetmen: Jesús Ulloa
Metin Yazarı: Diego Pinto
Sanat Yönetmeni: René Ocaranza, Eduardo Orellana, Andrés Zavala
Stüdyo: Mantra

Görsel: Video