Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yangınlarla Topluluk Olarak Mücadele Etmek için Tasarım Maratonu

Yangınlarla Topluluk Olarak Mücadele Etmek için Tasarım Maratonu

ATÖLYE’nin imece ve teyit.org partnerliğinde yürüttüğü “Tasarım Maratonu: Acil Müdahale” buluşması; orman yangınlarında etkili mücadele yöntemleri konusunda çözümler üretecek.

Ülkemizde 28 Temmuz’da başlayan ve kontrol altına alınması uzun süren orman yangınları bizlere bir kez daha acil eylem planlarının ne kadar hayat kurtarıcı olabileceğini gösterdi. İklim krizi ile birlikte yangından tamamen kurtulmanın bir seçenek olmadığını ve asıl önemli olanın yangın başlamadan önce alınacak önlemler olduğunu gördük. Küçük yerleşim yerlerindeki insanlara ve orman ekosisteminde yaşayan diğer canlılara yardımcı olmak ve yangını farklı noktalara sıçramadan kontrol altına alabilmek için insanların koordineli bir şekilde bilgilendirilmesi ve organize bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Peki bir topluluk olarak Türkiye’deki yangınlarla nasıl mücadele edebiliriz?

Tasarım Maratonu: Acil Müdahale buluşması 11 Ağustos’ta

Daha önceleri de tasarım odaklı düşünme metodunu kullanarak Tasarım Maratonu: Temiz Su etkinliğini gerçekleştiren, Hack the Crisis Turkey hackathon’u ile kriz ortamında çözümler üretmeye ve sosyal fayda yaratmaya odaklanan ATÖLYE bu sefer orman yangınları ile mücadele yöntemini tasarlamak için Tasarım Maratonu: Acil Müdahale buluşmasını gerçekleştiriyor.

ATÖLYE’nin imece ve teyit.org partnerliğinde yürüttüğü etkinlik; yangınla mücadele eden yerel örgütleri ve gönüllüleri, yaratıcı sektör profesyonellerini, tasarımcıları, öğrencileri, teknoloji üretenleri ve sivil toplum çalışanlarını bir araya getiriyor. Tasarım Maratonu: Acil Müdahale buluşmasında üç ana konuya odaklanarak çözümler üretilecek. Acil ihtiyaç karşılama, doğru bilgiye erişim, etkin koordinasyon ve örgütlenme.

Tasarım tabanlı yaklaşım gösteren etkinlik 11 Ağustos 2021’de 18:00-22:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Tasarım Maratonu: Acil Müdahale’de katılımcı olarak yer almak için 10 Ağustos saat 18:00’e kadar bu bağlantıda yer alan formu doldurabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE