Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yanan Ormanları Hatırlatmak İçin Yanmış Bir Yılbaşı Ağacı

Yanan Ormanları Hatırlatmak İçin Yanmış Bir Yılbaşı Ağacı

Gürcistan'da geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yılbaşı ağacı yerine yanmış çamlar sergilenerek insanlar ağaç dikmeye çağrıldı.

Yılbaşı sezonunun simgelerinin başında çam ağacı geliyor. Gürcistan‘da ise yılbaşı ağacı sadece Noel’i simgelemek için değil; çok daha önemli bir konuyu gündeme getirmek için kullanılmış: Orman yangınları.

Gürcistan, 2017 yılı içerisinde orman yangınları sonucunda, başta Borjomi bölgesinde olmak üzere toplamda 10 milyon metrekarelik ormanlık alanı kaybetmiş. Her ülke için ormanlar hayati önem taşır ama özellikle Gürcistan gibi ciddi hava kirliliği problemi yaşayan ülkelerde böylesi bir kayıp çok ciddi sonuçlara yol açabilir. Yaşanan bu felaketin Gürcistan ekolojisinde yaptığı etkiyi göstermek ve Gürcü halkına yaşanan felaketin büyüklüğünü hatırlatmak, hatta onlar ormanlar konusunda bir adım atmaya çağırmak için çevreci bir girişim olan Treepex ile reklam ajansı Leavingstone iş birliği ile bir kampanya yaratılmış:”Merry Treesmas!” (#MerryTreesmas)

Kampanya için yapılan basit. Şehrin merkezinde düzenlenen Geleneksel Noel Panayırında çam ağacı satışı yapılan bölümün hemen yanına yanmış çam ağaçları yerleştirilmiş. Burada, insanlara yaşanan orman yangını konusunda hatırlatma yapılırken konuyla ilgili bilgi de verilmiş. Aynı zamanda insanlar yeni bir Noel geleneği yaratmaya çağrılarak kendi çam ağaçlarını süslerken ihtiyacı olan bölgelere de gerçek bir ağaç dikmeye teşvik edilmiş.

Kampanya için hazırlanan internet sitesi merrytreesmas.com üzerinden Treepax aracılığıyla zarar görmüş bölgelere ağaç dikilmesi sağlanabiliyor.

yılbaşı ağacı_leaving stone_treepex_merry treesmas_gürcistan_bigumigu6 yılbaşı ağacı_leaving stone_treepex_merry treesmas_gürcistan_bigumigu6

Ağaç Dikmenizi Kolaylaştıran Platform: Treepex

Burada bir parantez açıp, ilginç bir proje olan Treepex‘ten bahsedelim. Treepex, kendiniz için ya da hediye olarak veya kurumsal amaçla ağaç dikmenizi sağlayan, kullanımı kolay bir platform. Yenilikçi bir izleme sistemi ile ağaçlar takip ediliyor ve bakımı yapılıyor. Üstelik sistem ağacınızın yıldan yıla büyümesini izlemenize de izin veriyor ve ekilen tüm ağaçları harita üzerinde görebiliyorsunuz. Yani odağı ağaçlar olan Treepex ile son derece örtüşen bir farkındalık projesi bu.

Künye:
Reklamveren: Treepex
Reklam Ajansı: Leavingstone, Tiflis
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Levan Lepsveridze
Yaratıcı Yönetmen: Giorgi Avaliani
Reklam Yazarı: Beka Adamashvili, Mikho Kalandarishvili
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Natia Gogia
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Mariam Menteshashvili, Mariam Janjgava
Tasarım ve Sanat Yönetimi: Nick Kumbari
İllüstratör / Tasarım: Anano Miminoshvili
Tasarımcı: Irakli Takaishvili
Sanat Yönetmeni: Slow Pulse – Giorgi Karalashvili, Mariam Iakobashvili, Melano Zibzibadze
Teknik: Goga Chinchaladze
Web Geliştiricisi: Meko Pepanishvili, Elene Kiknadze, Misha Tsankashvili
Görüntü Yönetmeni: Irakli Solomonishvili (Pitha), Giorgi Medulashvili,
Görüntü Asistanı: Lado Andguladze
Canlandırma: Gurika Chokheli
Video Kurgu: Vova Vardidze
Ses Tasarım: Beso Kacharava, Pitachoka
Dış Ses: Tato Rusia
Müzik: Giorgi Chilaia, Tornike Japiashvili

Görsel: YouTube – Merry Treesmas