Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Yılın Kişisi” Bir Drone Olursa?

“Yılın Kişisi” Bir Drone Olursa?

Mackenzie Sheppard tarafından yönetilen Donny the Drone gelecekte insanın kendine sorabileceği bir soruyu bizlere önceden soruyor ve düşünmemizi sağlıyor.

Drone’lar yakın geleceğimizde bizlere eşlik edecek olan uçan makineler. Hepsinin belli başlı görevleri var. Kimisi Walmart gibi şirketlerde kurye olacak, kimisi de kuş sürüsü gibi uçup ve sahilleri aydınlatacak. Slaughterbots gibi filmler de bizleri drone’ların savunma sanayisinde kullanılmaması için bilinçlendirmeye çalışıyor. Kısacası her yerden mutlaka bir drone haberi fırlıyor. Mackenzie Sheppard da son bilim kurgu kısasında objektifini drone’lara çeviriyor.

Mackenzie Sheppard’ın yönettiği bilim kurgu kısa filmi, yılın kişisinin konuşmasını yapacağı anı bizlere izletiyor. Herkes pür dikkat sahneye bakmakta ve yılın kişisini konuşmasını yapmak için beklemektedir. Bir anda perdeler açılır, herkes kafasını onun geldiği yöne döndürür ve yılın kişisini sahnede görürüz, Donny the Drone‘u. Dünyanın ilk bilinçli makinesinin çatışma, aksiyon ve macera dolu hikayesini bizlere anlatmaya başlar bizlere sahnede Drone Donny.

Uçmak için Tasarlandı ama Kaderinde Özgürlük Vardı

World Times tarafından “Yılın Kişisi” seçilen Drone Donny’yi ise Memento, L.A. Confidential gibi filmlerden tanıdığımızı oyuncu Guy Pearce seslendiriyor. Donny sahneye çıkıp hikayesini anlatıyor bizlere film boyunca. Nasıl görevi olan bir drone’dan özgürce uçabilen bir kişiye dönüştüğünü salonda ve ekran başında onu izleyenlere anlatıyor. Bu süreçte yaşadıkları, onu birey haline getirip kimliğini şekillendiren önemli noktaları izleyenlerle paylaşıyor sahnede Drone Donny. Filmde de bahsettiği gibi Donny’nin vizyonu daha büyük, daha iddialı tasvir ediliyor. Donny herkesi kurtarmak istiyor. Birden özgürlüğüne kavuşunca dünyadaki acıları görmeye başlıyor. Her yere uçabilen Drone Donny artık gittiği yerlere yardım götürmeye başlıyor.

Senaryosu Andrew ‘Oyl’ Miller tarafından yazılan Mackenzie Sheppard tarafından yönetilen Donny the Drone gelecekte insanın kendine sorabileceği bir soruyu bizlere önceden soruyor ve düşünmemizi sağlıyor. Yönetmen filmi çekerlerken aşırı gerçekçi olmaya çabalamadıklarını söylüyor. Film ekibi sadece Donny karakterini yaratmak, onu tanıtmak ve izleyicilerin hikayeyi kendi başına anlamlandırmalarını istediklerini belirtiyorlar.

Bakalım Donny, dünyanın her tarafında yaşayanlara yardım etme hayalini özgürce takip edebilecek mi yoksa insanlık ondan korkup ve paranoya yapıp, Donny dünya çapında nihai kontrolü elde etmeden önce müdahalede bulunacak mı?

Görsel: Vimeo, Donny the Drone