Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektriksiz Köye Güneş Enerjili Yılbaşı Ağacı

Elektriksiz Köye Güneş Enerjili Yılbaşı Ağacı

Yapı market Sodimac, Kolombiya’nın kuzeyinde yıllardır elektriksiz yaşayan La Guajiralılara güneş enerjisiyle çalışan bir yılbaşı ağacı kurdu.

Kolombiya’da 7 Aralık herkesin yılbaşı ağaçlarının ışıklarını yaktığı özel bir gün. Ancak bu yıl ülke son yılların en büyük kuraklığını yaşadığından yapı market zinciri Sodimac enerji tasarrufu yapmak için kolları sıvadı ve vitrinlerini yılbaşı ışıklarıyla donatmadı. Bunun yerine Kuzey Kolombiya’da yaşamını elektriksiz sürdüren ve geceleri zifiri karanlıkta kalan La Guajira köyüne ışıklarla donanmış bir yılbaşı ağacı kurdu. La Guajiralıların dilinde güneş anlamına gelen “Kai”, ağaca adını verdi: “Kai Ağacı”

Sodimac’ın Iluminando Project ve ANSPE Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği kampanya için McCann Kolombiya’nın hazırladığı “Kai Ağacı”, La Guajiralılara yılbaşı ruhunu yaşatırken aynı zamanda köyün de aydınlanmasını sağlıyor. Ajansın, La Guajiralılarla birlikte tasarladığı ve kurduğu ağaç, bir kaktüs görünümünde. Üzerindeki küçük güneş enerjili aydınlatmaları sayesinde köyde yıllardır elektriksiz bir yaşam süren tam 400 aileyi aydınlatan ağaç, üzerindeki takılıp çıkarılabilen güneş enerjili aydınlatmaları sayesinde tüm yıl boyunca La Guajiralılara sokakta ya da evlerinde ışık vermeye devam edecek.

Künye:

Reklamveren: Sodimac Homecenter
Ajans: McCann Worldgroup Kolombiya
Üst Yaratıcı Yönetici: Samuel Estrada
Yaratıcı Yönetmenler: Alejandro Bermúdez / Germán Camelo
Yazarlar: Alejandro Bermúdez / León Guzmán
Sanat Yönetmeni: Diego Melo
Müşteri İlişkileri: Clara Pérez/Paula Quintero
Ajans Yapımcısı: Tiffany Bernal
Yapım Şirketi: Colombo Films
Yönetmen: Andrés Cortés
Yapım: Felipe Cepero
Yetkili Yapımcı: Camila Rodriguez
Ses Yapım: Laika Studio

Görsel, Youtube