Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Whole Foods’un İki Farklı Objeyi Birleştirdiği Yılbaşı Kolajları

Whole Foods’un İki Farklı Objeyi Birleştirdiği Yılbaşı Kolajları

Whole Foods için Stephen McMennamy tarafından yaratılan Instagram reklamları, iki farklı videoyu tek bir videoda birleştiriyor.

İki farklı fotoğrafın kolajlanması, ortaya oldukça etkileyici işler çıkarabiliyor. Bu durumu; Füsun Turcan Elmasoğlu’nun 1 Mayıs 1977’den ve bugünden görüntüleri kolajladığı Bellek Kayması‘nda , J.Frede’in farklı zamanlarda çektiği manzara görsellerini kolajladığı projede görebiliyoruz. Ancak zamanla aynı konseptteki işleri, yaratılan reklam kampanyaları içerisinde de görmeye başladık. Farklı ölçekteki objeleri birleştirdiği Combophotos projesiyle kendisini tanıdığımız Stephen McMennamy, bu kez tekniğini Whole Foods için kullanıyor.

Organik içerikli gıda ürünleri satışı gerçekleştiren Amerika merkezli gıda zinciri Whole Foods için, fotoğraf yerine iki farklı video bir araya getiriliyor. Proje içerisinde aynı anda iki farklı video, birbirinden bağımsız ancak oldukça uyumlu bir şekilde devam ediyor. Videoların bazı bölümlerinde fotoğraflara yer verilse de ağırlıklı olarak video içeriklerden faydalanılıyor ve dikkat çekilmek istenen noktalara yapılan vurgularla da son buluyor.

Stephen McMennamy tarafından MullenLowe iş birliğinde oluşturulan kolajlar, Instagram sponsorlu içerik kampanyası olarak yaratıldı.

Her gün tatil

Oluşturulan kampanyada arka planı aynı olan videolarda, bir kolaj çalışması olduğunu anlamanız için dikkatli bakmanız gerekiyor. İlk video da zencefilli keki bir plağın yarısı olarak görüyoruz ve kek yendikten sonra plağın gramofondan alınmasıyla son buluyor. İkinci video kızarmış ekmekler yavaş yavaş hediye paketlerinin üzerinde sıralanıyor ve ekmeklerin üzerine dökülen reçelin akmasıyla hediye paketlerinin olduğu video da Whole Foods etiketi beliriyor. Üçüncü video da bir brokoliyi, yılbaşı çamının diğer yarısı olarak görüyoruz.

Kampanya En iyi hediye yiyebildiğiniz hediyedirMükemmel yılbaşı ağacı brokoli olarak da bilinirZencefilli kek kulaklarımıza müziktir açıklamalarıyla ve #HolidayEveryDay, #MakesMeWhole etiketleriyle yayınlandı.

Kaynak: Chombophoto
Görseller Chombophoto’nun Instagram hikayelerinden indirilmiştir.