Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Discover’dan İki Farklı Tema: Evet ve Hayır

Discover’dan İki Farklı Tema: Evet ve Hayır

Discover, 30 saniyelik Super Bowl reklamında markanın dikkat çeken iki farklı özelliğini 15 saniyelik “Evet” ve “Hayır” temalı iki reklamla aktarıyor.

Çevrimiçi bankacılık, öğrenci ve ev kredisi gibi kredi seçenekleri sunan Discover kredi kartı sağlayıcısı, 2015 yılından sonra ilk defa Super Bowl reklam arası için bir kampanya gerçekleştirdi. Kredi kartlarından yıllık ücret almayışına ve ülke üzerinde kartların artan geçerlilik oranına vurgu yaptı. The Martin Agency tarafından yaratılan kampanya Super Bowl’da 15 saniyelik iki farklı reklam gibi belirli aralıklarla yayınladı.

Popüler Film ve dizilerden evet/hayır söylemi içeren sahneler

Old School, Mean Girls, Ted ve 30 Rock gibi popüler televizyon programları ve filmlerdeki sahnelerin kullanıldığı reklam filminde “Evet” ve “Hayır” kelimelerine odaklanılıyor. İki kelimeden ortaya çıkan dinamik, dizilerin ve filmlerin karakterlerinin söylemleri ile eşleştirilerek eğlenceli sekanslar oluşturuluyor. 30 saniyelik reklamın ikiye bölünerek farklı aralıklar ile yayınlanması her iki reklamın kendi hikayesini oluşturmasına imkan tanıyor. Ayrıca izleyicilerin de dikkatini çekecek bir ayrıntı oluşturuyor.

Discover, kredi kartlarından yıllık ücret almadığını net ve açık bir şekilde vurgulamak için karakterlerin net bir yaklaşımla “Hayır” dediği sahneleri kullanıyor. School of Rock filminden Jack Black, Friends dizisinden Chandler Bing, Clueless filminden Cher Horowitz “Hayır” diyen karakterler arasında yer alıyor.

Discover kampanya için sponsorlu GIF’ler de oluşturdu

Discover medyadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ryan Scully kartlardan alınmayan yıllık aidat ücreti ve kredi kartlarının artan kabul göreme oranını vurgulamak için bu yola başvurduklarını ifade ediyor. Basit iki mesajı iki farklı noktaya bölerek dikkat çektiklerini ve reklamların kendine has hikayelerinin olmasını sağladıklarını söylüyor.

Kampanya için sponsorlu GIF’ler ve sosyal medya platformlarında kullanılmak üzere çıkartmalar da dahil olmak üzere GIPHY ile de bir ortaklık gerçekleştirildi. Bunlara ek olarak Discover medya ortağı Spark Foundry, kampanyayı çok kanallı stratejisi doğrultusunda destekleyecek. İki reklam filmi de Bleacher Report, YouTube, USA Today gibi çevrimiçi mecralarda, televizyonlarda ve karasal radyo yayınlarında kullanacak.

Künye

Müşteri: Discover
Ajans: The Martin Agency

Görsel: YouTube