Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robot Morty’nin Pringles Israrı

Robot Morty’nin Pringles Israrı

Super Bowl ile birlikte Pickle Rick aromalı cipsleri satışa çıkarak olan Pringles'ın reklam filmi de Rick and Morty dizisinden bir kesit sunuyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında Pringles’ın Pickle Rick aromalı cipslerinin piyasaya çıkacağını duyurmuştuk. Satışlarının sadece ABD’de olacağı aromalı cipsler Super Bowl etkinliği ile birlikte piyasaya çıkacak. Pickle Rick ürününün tanıtımını Super Bowl’a saklayan Pringles Super Bowl’a özel bir de reklam filmi yayınladı. Dizinin yapımcısı Adult Swim ve Grey Group ortaklığında ortaya çıkan kampanya Rick and Morty severlere 30 saniyelik bir kesit sunuyor.

Super Bowl reklamlarından daha çok Rick and Morty bölümünden alınmış bir kesit gibi duran reklam filmi Pringles’ın son iki yıldır Super Bowl dönemi kampanyalarında merkeze aldığı lezzet istiflemesi (flavor-stacking) konusu ile açılıyor. Lezzet istiflemesi yöntemi farklı aromalı cipleri bir araya getirip yeni lezzetler çıkarmaya deniyor. Aslında Pickle Rick aromalı ciplerin de çıkış noktası burası oluyor.

Rick and Morty bu seferki macerada Pringles evreninde

Pringles pazarlama müdürü Gareth Maguire, Rick and Morty ile ortaklık yapma ve ortaya karışık bir lezzet çıkarma fikrinin dizinin çoklu evren konsepti ile uyumlu olduğuna değiniyor. Boyutları arası gezilerdeki sonsuz ihtimallerin ve Pringles’ın lezzet istifleme yöntemi ile uyumlu olduğuna dikkat çekiyor. Rick and Morty maceralarındaki ihtimallerin olasılığı ile farklı kombinasyonlarla denenmiş Pringles’ların ortaya çıkardığı lezzetler bir çeşit uyum oluşturuyor.

Reklam filmi de bu noktadan çıkarak başlıyor. Rick ve Summer sakin bir günde televizyonda Pringles’ın lezzet istiflemesi ile ortaya çıkan farklı tatların reklamını izliyor. Morty ise kucağında bir dolu farklı aromalı Pringles ile geliyor. Rick, farklı kombinasyonlarla Pringles lezzetleri ortaya çıkaran Morty’deki tuhaf davranışları görüyor ve Pringles reklamında sıkışıp kaldıklarının farkına varıyor. Odaya gelen Morty’nin aslında robot olduğunu anlamasına rağmen iş işten geçmiş oluyor. Bir dolu robot Morty içeri girerek lezzet istiflemesi yapması için Rick ve Summer’ı zorluyor.

Super Bowl sonrası yeni reklam filmleri de gelecek

Aralık ayındaki haberimizde de değindiğimiz gibi Pickle Rick aromalı cipsler Pringles ve Rick and Morty ortaklığının ilk adımları sayılır. Hayran kitlesi ile oldukça sıkı bir bağan kuran dizi ile Pringles arasında ortaklık devam edecek. Gareth Maguire 30 saniyelik reklam filminin başlangıç olduğuna işaret ederken Super Bowl sonrası daha fazla içeriğin geleceğini de ekliyor.

Künye

Müşteri: Pringles
Ajans: Grey Group, Adult Swim

Görsel: YouTube