Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Ölçekteki Objeleri Birleştiren Fotoğraflar

Farklı Ölçekteki Objeleri Birleştiren Fotoğraflar

Stephen McMennamy, benzer renk be yapıya sahip objeleri bir araya getiren fotoğraflar üretiyor.

Fotoğrafçılığı belirli bir kareyi belirli anda deklanşöre basmanın dışına taşıyan teknik ve vizyonlar da bulunuyor. Objektiften gördüğüyle yetinmeyip yeni kareler, yeni dünyaları yaratarak bunları fotoğraflamak da istiyor sanatçılar. Sürreal çalışmalar bu alanda örnek gösterilebilecek yegane teknikler arasında.

Sanat yönetmeni Stephen McMennamy, 2012’den bu yana iki farklı objeyi neredeyse benzer arka fon ve kontrast ile bir araya getirerek kolajlar hazırlıyor. Combophoto’s ismini verdiği projesinde dondurma ile karlı bir tepeyi, İsviçre çakısıyla tarla araç gereçlerini, domates ile boks eldivenini veya martı ile uçağı birleştiriyor.

Çalışmalarında yarattığı görsellerde kullandığı ölçek ve algı değişimi de eserlerini yaratıcı kılan bir diğer unsur. Yer fıstığı ile metal ezme aracını, mısır gevreği ile çöp kamyonunu birleştiği çalışmaları da bu konudaki basit örnekleri olarak çıkıyor.

Stephen McMennamy’nin çalışmalarını internet sitesinden, tumblr ve Instagram hesabından takip edebilirsiniz. Bu projenin yan alanı olan Combophotofail isimli hesabı ise fotoğrafları çekerken yaşadığı başarısızlıkları ve kamera arkası görüntüleri derliyor.

Görsel; combophoto’s