Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Hayvansal Gıda İçermeyen Impossible Whopper

Burger King’den Hayvansal Gıda İçermeyen Impossible Whopper

Burger King, Impossible Food ile anlaşarak yeni hamburgeri, Impossible Whopper'ın satışına başladı.

Hamburger denince aklımıza ilk gelen içindeki iyi pişmiş eti oluyor. Kimi insan gerçekten etin tadını sevdiği için ürünü tüketirken kimileri sağladığı besin değerine ihtiyacı olduğu için etten vazgeçemiyor. Impossible Foods etin tadından vazgeçmeyen insanlar için aynı tadı almayı sağlayacak hamburgerler üreterek bu alanda farklı bir yaklaşım sergiliyor. Tamamen bitkisel ürünler kullanılan bu et hiçbir hayvansal gıda içermezken buğday ve soya proteini sayesinde besin değerini kormuş oluyor.

2035 yılına kadar yiyecek üretim zincirinden hayvanları almayı hedefleyen Impossible Foods, ilk defa 2016 yılında tanıttığı Impossible Hamburger’ini geliştirdi. Ocak 2019’da Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtımını yaptığı Impossible Hamburger 2.0 Burger King fast food zincirinin dikkatini çekti. Geliştirilmiş versiyon, içeriği soya proteini sayesinde, etin dokusunda daha gerçekçi bir deneyim sunuyor. Japonya’ya özel farklı renklerde ürettiği hamburgerlerle dikkat çeken Burger King, vejetaryenleri ve etin tadından vazgeçmeyen insanları fast food zincirine çekmeyi hedeflemiş olacak ki, Impossible Foods ile yeni bir hamburger üzerine anlaşma sağladı.

Bitkisel gıdalardan üretilen yeni bir Whopper

Burger King, Impossible Foods ile anlaşarak Impossible Whopper adında tamamen bitkisel içerikten oluşan yeni hamburgerini tanıttı. Hamburger, ABD’nin Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde ve civarındaki 59 noktada satışa sunuldu. Impossible Whopper şu anda Burger King mönüsü içinde yer almıyor ancak çekilen videoda bitkisel eti yediklerinden tamamen habersiz olan insanlar, yedikleri etin oldukça gerçekçi olduğunu düşünüyor. Öyle ki, etin bitkisel gıdalardan oluştuğunu öğrenen insanlar şaşkınlıklarını gizleyemeyerek hamburgerin içindeki etin gerçekten hayvansal gıda içerdiğini düşündüklerini söylüyor. Çekilen tanıtım videosunda verilen bilgiye göre, Impossible Whopper vücuttaki kolesterolü etkilememesinin dışında et ve et ürünü içermiyor. Hamburger buna rağmen 17 gram protein içeriyor.

Burger King, etsiz hamburger işine ilk giren zincir şirket değil. Daha önceleri White Castle, Impossible Food ile anlaşarak mini Impossible Hamburger satışına başlamıştı. Ancak White Castle zincir şirketlerinin sadece 13 eyalette bulunması hamburgere erişimi kısıtlıyordu. Impossible Food, Burger King ile yaptığı anlaşma sayesinde daha çok alanda Impossible Hamburger’in satışına olanak sağlayacak.

Görsel: Youtube