Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Chrome’un Çevrimdışı Oyunu, Diorama Oyuncağa Dönüştü

Google Chrome’un Çevrimdışı Oyunu, Diorama Oyuncağa Dönüştü

Andrew Bell, Dead Zebra Inc. için tasarladığı Chrome Dino Set ile, Google Chrome'un gizli dinozor oyununu oyuncak setine dönüştürdü.

İnternet kesintisi hepimizin deneyimlediği sinir bozucu bir durum. Bu durumda, Google Chrome kullanıcılarının ekranında, “internet bağlantısı yok” mesajıyla birlikte “internetin olmadığı ilkel bir döneme gittiniz” dercesine minik bir T. rex beliriyor. Bazılarımız bunun tarayıcıda gizlenmiş çevrimdışı bir oyun olduğunun farkında olsa da çoğu kullanıcı internet kesintisini çözme telaşıyla bu dinozorun gizemini keşfedememiş olabilir. Andrew Bell, Google Chrome’un 10. yılı şerefine bu oyunu konu alan Chrome Dino Set adlı bir diorama oyuncak seti tasarlamış.

Google Chrome’un 10. yılı şerefine Chrome Dino Set

Oyunu merak edenler için biraz daha detay paylaşalım. Çevrimdışı olmanıza gerek kalmadan şu adrese giderek ve space/boşluk tuşuna basarak oyunu başlatabilirsiniz. Böylece dinozor koşmaya başlıyor ve yine boşluk tuşuna basarak yolda beliren kaktüslerin üzerinden atlamasını sağlıyorsunuz. Bir sonraki seviyede ise skor yapmak için yine boşluk tuşuyla dinozorun eğilmesini sağlayıp uçan pterodaktillerin (uçan sürüngen) altından geçirmeniz gerekiyor.

Andrew Bell’in tasarladığı Chrome Dino Set, dinozoru ve 4 farklı kaktüsü içeriyor. Kısacası uçan pterodaktiller hariç oyundaki temel unsurları içeriyor. Kutu ise oyunun arka planı olarak seti tamamlıyor. Kutunun ön yüzünde oyunun başlangıcına işaret eden “internet bağlantısı yok” mesajı, arka yüzünde ise “oyun bitti” mesajı yer alıyor. Dinozor da çift taraflı. Bir yüzünde koştururken gördüğümüz hali var, diğer yüzünde ise kaktüse takıldığında gözlerini kocaman açtığı hali.

Dead Zebra Inc. için tasarlanan bu set, internet mağazasında çoktan tükenmiş görünüyor.

Görsel: Dead Zebra Inc.