Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE Stratejik Olarak Seçilmiş Şirketlerden Oluşan kyu Collective’e Katılıyor

ATÖLYE Stratejik Olarak Seçilmiş Şirketlerden Oluşan kyu Collective’e Katılıyor

New York merkezli kyu Collective, tasarım stüdyosu ve yaratıcı platform ATÖLYE’nin çoğunluk hissesini satın aldığını bugün duyurdu.

Önce bir komünite olarak kendini tanımlayan, bunun ardından yaratıcı platform ve stratejik tasarım stüdyosu olarak faaliyet gösteren ATÖLYE, yeni nesil bir iş modeli sunuyor. Karmaşık görünse de farklı uzmanlıkların ve disiplinlerin iç içe çalıştığı dinamik bir yapıya sahip. ATÖLYE çatısında kurulup hayata geçen Toyi, LIMINAL gibi girişimler ve ürünler, platformun bilgi ve öğrenimlerini kitaplaştırarak paylaştığı Reflections derlemesi, Designer-in-Residence, LITE, KARMA Lab, Hacking Everyday Objects gibi değer yaratan programlar bu zengin yapının ürünlerinden sadece bazıları. Bigumigu olarak biz de ATÖLYE komünitesi içinde yer alıyoruz ve her ay Yeni Yaratıcılar etkinliğini birlikte düzenliyoruz.

New York merkezli kyu Collective, ekonomiyi ve toplumu ileri taşıyacak yaratıcılığa kaynak olmak için stratejik olarak seçilmiş şirketlerin bir araya geldiği bir kolektif. Japon Hakuhodo DY Holdings’in stratejik birimi olarak kurulan kyu, geçtiğimiz yıllarda farklı ölçeklerdeki satın almalarla tasarım ve pazarlama hizmetleri veren farklı şirketleri bünyesine kattı. Bu üyeler arasında uluslararası tasarım firması IDEO, veriye dayalı medya ve CRM hizmetleri sağlayıcısı Kepler, çok disiplinli yaratıcı marka oluşturma ajansı Sid Lee, Kanadalı danışmanlık şirketi BEworks ve dönüşüm danışmanlığı firması SYPartners gibi organizasyonlar yer alıyor. kyu Collective bugün ATÖLYE’nin çoğunluk hisslerini satın aldığını duyurdu.

ATÖLYE, kyu üyeleri arasında katılıyor

ATÖLYE, 2014’te Stanford Üniversitesi d.school en etkili proje olarak anılırken 2016’da da Monocle dergisi ATÖLYE’yi sektörün lideri yaratıcı platform olarak anmıştı. ATÖLYE, tüm bu gurur verici referansları ve 150’nin üzerindeki profesyonel yaratıcılardan oluşan komünitesiyle eğitim, teknoloji, finans, telekomünikasyon ve sosyal etki gibi alanlarda çalışmalar yapıyor. Farklı disiplinlerden ve uzmanlıklardan gelen bu komünite ile birlikte çetrefilli problemlere karşı çözümler üreterek de en geniş çerçevede yaratıcı çözümler sunuyorlar.

Çeşitli ve yaratıcı bir komünite için ATÖLYE’nin benimsediği yönetim modeli, yaklaşımlar ve uygulamalar bundan sonra kyu’nun ölçeklendirebilme kapasitesiyle birleşecek. 3 Nisan’da kyu Collective’e katılan ATÖLYE, komünite vizyonunu dünya çapında bir ölçekte uygulayacak ve yaratıcı alanlarda çalışan şirketlerin bugüne kadar sınırlı hizmetler sunduğu birçok pazarda güçlü ve etkili iş modeli geliştirmesini sağlayacak.

Görsel: ATÖLYE
Manşet görseli soldan sağa: ATÖLYE kurucu ortağı Engin Ayaz , kyu EMEA CEO’su Farah Ramzan Golant, ATÖLYE kurucu ortağı Kerem Alper, kyu Collective CEO’su Michael Birkin.