Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CreativeMornings’te Bu Ay: Komünite Nasıl Oluşturulur?

CreativeMornings’te Bu Ay: Komünite Nasıl Oluşturulur?

Yaratıcı insanları her ayın son Cuma bir kahvaltı etrafına konuşmaya ve kaynaşmaya toplayan, ATÖLYE'nin 2015 yılından beri İstanbul'da sürdürdüğü CreativeMornings küresel etkinlik serisinin bu ayki konusu komünite oluşturmak.

Şehirde geçen yoğun iş ve okul hayatlarında kahvaltı atlanmaması gereken bir öğün. Midemize giren lokmalar sayesinde yiyen kişinin bedeni, zihni çalışmaya başlıyor. Hele bir de vaktiniz varsa, sevdiklerinizle birlikte laflayarak, gülerek, uzun uzun kahvaltı ediyorsanız onun tadından yenmez. İş yerlerinde artık her sabah olmasa da bazı sabahlar çalışanlar birbiriyle güzel vakit geçirsin diye böyle kahvaltılar denenmeye başlandı hatta. Ya bir toplantıya denk getirilen bir kahvaltı oluyor ya da her ayın ya da haftanın bir sabahı biraz daha erken buluşulup kahvaltı ediliyor. bomontiada’da bulunan ATÖLYE de her ülkede gerçekleşen bir kahvaltı kültürünü 2015’ten beri burada yaşatıyor. Yaratıcı topluluklar CreativeMornings etkinliğinde bir araya geliyor, kahvaltı ediyor.

Her ayın son Cuma gününde düzenlenen ve dünyada 184 şehirde gerçekleşen Creative Mornings, küresel olarak belirlenen bir temaya göre seçilen bir konuşmacı eşliğinde ücretsiz kahvaltının sunulduğu bir etkinlik programı. Ağustos ayı temaları da komünite ve ATÖLYE Komünite ve Prototipleme Lab Yöneticisi Atılım Şahin olacak.

Günün En Yaratıcı Öğünü

ATÖLYE; yaratıcı platform ve stratejik tasarım stüdyosu olarak adlandırılan iki bileşenden oluşuyor ve yaratıcı platform denilen bileşenin en değerli parçası komünite. ATÖLYE’nin komüniteye yaklaşımı, yolculukları boyunca stratejilerine uygun olarak evrildi ve komünite üyeleri tarafından adım adım şekillendirildi. Zaten her komünite kendine özgü özelliklere sahip oluyor ve hepsi, bünyesine dahil olan yeni kişilerle farklı bir yöne doğru dönüşme potansiyeli barındırıyor. Komünitelerin bu kadar dinamik, bu kadar dönüşüme açık oluşumlar olmasının sebebi de bu.

Ekibin alan, amaç ve çeşitlilik unsurlarına yaklaşımı, komüniteyi oluşturma biçimlerini de ciddi şekilde etkilemiş. Komünite de bu yaklaşımlarına mümkün olabilecek en güzel şekilde karşılık vermiş. Komünite üyeleri ATÖLYE çatısı altında bugüne kadar 110 farklı projede işbirliği yapmış.

Creative Mornings’de Atılım, birbirine güvenecek, birlikte çalışabilecek ve yeri geldiğinde birlikte eğlenebilecek bir komüniteyi nasıl bir araya getirdiğinden bahsedecek ve insanları topluluk olarak bir arada bulunmaya iten faktörleri, topluluklarda güven ve aidiyet duygusu inşa etme üzerine yapılabilecek müdahalelerini anlatacak.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi Facebook’tan edinebilirsiniz.

Görsel: CreativeMornings