Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CreativeMornings’te Bu Ay: Gelenek

CreativeMornings’te Bu Ay: Gelenek

ATÖLYE'nin 2015 yılından beri İstanbul'da sürdürdüğü CreativeMornings küresel etkinlik serisinin bu ayki konusu gelenek.

Gelenekler adeta toplumların DNA’sını oluşturuyor. Nelerin yapılabileceği ve yapılamayacağı, nelerin hoş veya kötü karşılanacağı geleneklerle belirleniyor. Toplumların yıllar içinde şekillenen kültürünün temelinde hep gelenekler yer alıyor. Bunlar değişmeye dönüşmeye başlayınca doğan çatışmalar da yine kültürel yenilik yaratıyor. Tıpkı insan hakları gibi gelenekler de insanlar tarafından, insanlar için yaratılmış hayali kavramlar. Yeni amaçlarla ve hayallerle yüzyıllar içinde şekillenmiş geleneklere farklı açılardan bakmak da yeni keşiflerin habercisi olabiliyor.

ATÖLYE’de her ayın son Cuma gününde düzenlenen ve dünyada 184 şehirde gerçekleşen Creative Mornings, küresel olarak belirlenen bir temaya göre seçilen bir konuşmacı eşliğinde ücretsiz kahvaltının sunulduğu bir etkinlik programı. CreativeMornings’in Aralık ayı teması gelenek, konuğu ise Vouge Türkiye ve Condé Nast Traveler Turkey yayınlarının yemek editörü Cemre Narin.

Kahvaltı eşliğinde mutfak gelenekleri

Geleneklerden yola çıkarak cömertlik, şefkat gibi kavramları ziyaret edecek ve geleneksel mutfaklara doğru bir sohbet gerçekleşecek. Toplumsal ve bireysel mutfak geleneklerinden bu mutfakların özelliklerine, yaratıcı şeflerin gelenekleri nasıl yaşattığına ve son yıllarda yükselen ve gelenekselleşen mutfak akımlarına kadar pek çok konu ele alınacak.

CreativeMornings, 28 Aralık Cuma sabah 09:00’da ATÖLYE’de gerçekleşecek. Kahvaltı ile başlayacak etkinlik 30 dakikalık bir konuşma ve 30 dakikalık bir networking ile devam edecek. Herkesin davetli olduğu etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi ATÖLYE’nin sitesinden ve Facebook etkinliğinden edinebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE