Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Başka Evrenlere Açılan Murallar

Başka Evrenlere Açılan Murallar

Moldovalı sokak sanatçısı Izzy Izvne, optik yanılsamayı kullanarak kentin gri duvarlarına başka evrenlere açılan geçitler resimliyor.

Mural sanatçılarının bir kısmı optik yanılsamayı ustalıkla kullanarak farkını ortaya koyuyor. Peeta’nın 3B yanılsamayla mimari çözümleme yaptığı murallar ve Eron’un rölyef etkisi yarattığı murallar bunun en iyi örneklerinden. Kozmosa olan sevgisini duvar resimlerine yansıtan Izzy Izvne da yanılsamayı iyi kullanan sokak sanatçılarından. Öyle ki resimlediği kozmik geçitler insanı gerçekten içine çekiyor.

İnsanı içine çeken kozmik geçitler

Moldovalı sanatçı, yanılsama hissini güçlendirmek için kaligrafi de ekliyor murallarına. Tünellere yakından baktığınızda bu kaligrafik dokuyu görebilirsiniz. Amacı izleyicilerin kentsel mimarinin gri duvarlarının ötesinde nelerin mümkün olabileceğini hayal etmeleri. Bu sayede Izvne insanlarda görünen gerçekliğin ardındaki gerçeklerle ilgili merak uyandırmak istiyor.

İnsanların içinde nasıl bir evren saklı?

Keşfedilmemiş olana dikkat çektiğini belirten Izzy Izvne murallarının alt metnini şöyle açıklıyor: “Duvarın içinde ne kadar derin ve renkli bir gerçekliğin saklı olabileceğini kim hayal edebilir? Kozmos ne kadar derin ve renkli olabilir? Sokaklarda, metroda veya bir dükkanda karşılaştığımız bir insanın içindeki dünya ne kadar derin ve renkli olabilir? Her gün şöyle bir durup gözlerimizi ve ruhumuzu açmaya zaman ayıramadığımız için yaşamın birçok anını kaçırıyoruz.”

Izzy Izvne’ın kozmik geçitlerini Instagram’ı, Facebook sayfası ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Izzy Izvne Izzy Izvne Izzy Izvne Izzy Izvne