Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metinleri Analogdan Dijitale Çeviren Mini Tarayıcı: Hyler

Metinleri Analogdan Dijitale Çeviren Mini Tarayıcı: Hyler

Samsung'un CES 2020'de tanıttığı C-Lab projelerinden biri olan Hyler kağıt üzerindeki metinleri dijital ortama taşımada kolaylık sunuyor.

Samsung C-Lab programı ile yenilikçi fikirlerini CES 2020’ye taşıdı. Çalışanlarının yaratıcı fikirlerini desteklemek amacı ile 2012 yılından bu yana devam eden program 5 senedir de Tüketici Elektronik Fuarı’na (CES) katılıyor. Bu seneki projeler arasında saç sağlığını detaylı olarak analiz eden Becon isimli cihaz, evlere yapay da olsa güneş ışığını getiren SunnySide, ultraviyole ölçümü yapan UltraV ve haberini yaptığımız görünmez klavye SelfieType bulunuyor. Bu projelere ek olarak analog metinleri dijitalleştiren Hyler isimli bir işaret kalemi de yer alıyor.

Anaolog ve dijital dünyanın iç içe geçtiği çağımızda zaruri olarak veya kağıdın dokusu sevildiği için yazılı basınlar kullanılıyor. Ders çalışan, işte bir evrak dolduran veya bir makale okuyan kişi metin üzerinde bir kelimenin tanımını aramak veya bir metni kırpıp dijital ortama geçirmek istediğinde bunu manuel olarak yapmak durumunda kalıyor. Samsung’un C-Lab projeleri arasında olan Hyler işte tam bu noktada çözüm olacak bir teknolojik yenilik sunuyor.

Hyler metinleri dijital ortama aktarıyor kelimlerin anlamını araştırıyor

Hyler temel olarak fosforlu bir kaleme benziyor. Kitap, gazete ya da bir araştırma yazası gibi kağıt üzerindeki yazıları düzenlenebilir olarak bilgisayara aktarıyor.

Analog ile dijital arasında bağlantı sağlayan bu kalemler günlük çalışma hayatında sürekli karşı karşıya kalınan kelime arama konusunda da yardımcı oluyor. “Arama Modu” sayesinde üstü çizilen kelimelerin anlamını araştırıyor. Çeşitli arama motorlarını ve bağlı olduğu sözlüklerden aldığı kapsamlı sonuçları kullanıcıya sunuyor.

Patentli teknolojisi sayesinde yüzde 50 daha az hata payı

Samsung metni yakalamak, onu dijital hale getirmek ve OCR (optik karakter tanıma) motoruna göndermek için bir optik modül ve çizgi tarama kamerası kullanıyor. Günlük hayatta araç plakalarını okuyan teknolojiye benzer bir sistem kullanan Hyler patentli teknolojisi ile benzer mini metin tarayıcılara göre daha verimli sonuçlar çıkarıyor. Cihaz, hem karakter hata oranını hem de kelime hata oranını yüzde 50 azaltan patentli kaynak geliştirme teknolojisi sayesinde kullanıcının elinin titremesinden kaynaklı hataları minimuma indiriyor. Bu teknoloji aynı zamanda kullanıcının metinde bulunan rakam, tablo ve sayı gibi bilgileri hızlı şekilde dijital ortamda aramasına olanak sağlıyor.

Hyler ekibi uzun iş dokümanlarında ve akademik makalelerde ürünü kullanmanın işleri oldukça kolaylaştıracağını söylüyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Hyler kapağı açıldığı anda aktif hale geliyor. 13 mm kalınlığındaki portatif cihazın ucunda yer alan fosforlu mürekkep isteğe bağlı olarak mürekkepsiz uç ile değiştirilebiliyor. Böylelikle kağıtta iz bırakmadan da arama ve metini dijitale aktarma gerçekleştirilebiliyor.

Görsel: YouTube, Samsung Newsroom 1, 2