Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Distopik Kent Manzaraları

Distopik Kent Manzaraları

Torontolu illüstratör Mathew Borrett, rüyalarında gördüğü tekinsiz sahnelerden ilham alarak hayali kent manzaraları yaratıyor.

Kentleri tasvir etmenin pek çok yolu var. Örneğin Tarık Tolunay’ın illüstratif çalışmalarında olduğu gibi bir şehri tüm ikonik değerleriyle birlikte yorumlayarak çizebilirsiniz. Kadıköy merkezli sanatçı kolektifi Oddviz’in yaptığı gibi fotogrametri tekniğini kullanarak şehirlerin 3 boyutlu modellerini de çıkarabilirsiniz. İzleyebileceğiniz bir başka yöntem de gerçekliği bir kenara bırakıp Mathew Borrett’in yaptığı gibi tamamen hayali kent manzaraları çizmek olabilir.

Mathew Borrett mimariye duyduğu ilgiyi çizimlerine yansıtıyor

Toronto’da yaşayan illüstratör Mathew Borrett, mimariye olan tutkusunu ve hayal gücünü hayali kent manzaraları çizerek yansıtıyor. Çalışmalarına herhangi bir figür eklemekten de özellikle kaçınmış. Çünkü izleyicinin de hayal gücünü tetiklemek istiyor ve kendisini o manzaranın içinde hayal etmeye itiyor. Rüyalarında sık sık tekin olmayan manzaralar gören Borrett, bunu çizimlerine yansıtıyor. Bu nedenle çalışmalarında bir distopya havası hakim. Rüyalarının yanı sıra, eserlerinde LEGO ve Commodore 64 ile başlayan bilgisayar tutkusunun etkileri de görülebiliyor.

Borrett, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı piyasada isim yapmış bir sanatçı. Dijital dünyada tanındığı illüstratör kimliğinin yanı sıra Sinema ve TV endüstrisi için de çevre/konsept sanatçısı olarak işler yapıyor.

Mathew Borrett’i internet sitesi ve instagram’ı üzerinden takip edebilir, dijital çizim sürecine dair detayları Vimeo kanalında izleyebilirsiniz.

Mathew Borrett Mathew Borrett Mathew Borrett

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.