Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Benjamin Sack, karmaşık detaylarla bezeli çizimleriyle hayali kent manzaraları yaratıyor.

Benjamin Sack, sonsuza uzanan sarmalların ve fraktalların hakim olduğu çalışmalarıyla metropol mimarisini kendine özgü bir şekilde ele alıyor. Kağıt üzerine mürekkeple tasvir edilen hayali kentler, mimari ve tarihi detaylarla bezeli.

Hipnotik kent motifleri

Sack’in yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğü mimari çizimlerde; gökdelenler, köprüler, kuleler, kubbeler, kemerler iç içe geçmiş. Tüm bu mimari yapılar, büyük resmi oluşturan küçücük birimlere dönüşmüş. Bu birimler bir araya gelerek kimi zaman kentin içinde uzanan rönesans figürlerini, kimi zaman da dünya dışından gelmiş gibi görünen yapıları meydana getirmiş. Geçmişten de günümüzden de pek çok iz görmek mümkün. Çünkü Sack, gezip gördüğü kentlerden ilham alarak bunları hayal dünyasının içinde eritiyor. Detaylara bakıldığında modern yapıların yanı sıra mısır piramitleri, sfenksler, gotik katedraller, Pisa Kulesi’ni andıran kuleler, kale duvarları gibi uzanan sarmal motifler göze çarpıyor. Hatta bazı şehir tasvirleri sanki geleceğe göz kırpıyor ve beton yığınından oluşan distopik bir çöl hissi uyandırıyor.

Yapım sürecini gösteren timelapse videolarda Sack’in minicik detayları nasıl titizlikle işlediğini klasik müzik eşliğinde izleyebilirsiniz.

Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler Sonsuzluğa Uzanan Hayali Kentler

Görsel: Benjamin Sack