Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simpsonlar’ın Evi 8 Farklı Mimari Stilde Yeniden Tasarlandı

Simpsonlar’ın Evi 8 Farklı Mimari Stilde Yeniden Tasarlandı

Ev yenileme platformu HouseHoldQuotes, Simpsonlar'ın evini İngiliz mimarisinin 8 farklı stiline uygun olarak yeniden tasarladı.

İçerikle pazarlamanın en keyifli türlerinden biri, popüler kültür öğelerini belirli bir alanda yeniden yorumlamak. Örneğin HomeAdvisor, The Simpsons ailesinin evini ABD’nin popüler mimari stillerinde yeniden yorumlayarak adından söz ettirmeyi başarmıştı. Ev yenileme platformu HouseHoldQuotes ise Studio Ghibli filmlerindeki iç mekanları 3B olarak yeniden yaratarak kendi tanıtımını yapmıştı. HouseHoldQuotes bu defa da Simpsonlar’ın evini 8 farklı İngiliz mimari stilinde yeniden yorumladı.

Simpsonlar İngiltere’de yaşasaydı, evleri nasıl görünürdü?

Simpsonlar’ın evi, dizideki karakterler kadar ikonik. 742 Evergreen Terrace şeklindeki hayali bir adreste yer alan iki katlı müstakil ev, ailenin maceralarının önemli bir parçası. Bu evi yenilemek; ev sahiplerinin ve kiracıların ev yenileme uzmanlarından uygun fiyatlar almalarına ve onlarla bağlantı kurmalarına aracı olan İngiltere merkezli HomeQuotes’un misyonuna oldukça uygun bir hamle. Üstelik Simpsonlar, İngiltere’de de çok sevilen bir animasyon dizisi. HouseQuotes’un açıklamalarına göre, İngiltere’deki izleyicilerin üçte biri, 742 Evergreen Terrace sakinlerinin ‘en sevdikleri TV ailesi’ olduğunu düşünüyor”. 8 illüstrasyondan oluşan oluşan listede, evin farklı inşaat stillerinde nasıl görüneceğini hayal etmişler.

İlk sıradaki mimari stil, 1485-1560 yılları arasında hüküm süren Tudor tarzı. Açıklama kısmında bu stil şöyle anlatılmış: “Zamanın Homers’ı ‘yarı ahşap’ evlerden hoşlanırdı: saz ve çamurla kaplanmış sağlam ahşap çerçeveler.” Ardından Antik Yunan esintili ayrıntılara ve kenarları boyunca uzanan dekoratif taş kontürlere sahip Georgian stilinde bir tuğla ev geliyor.

Adını 7. Edward’dan alan Edward dönemi ve bu döneme ait mimari stil, 1901’de Kraliçe Victoria’nın ölümünün ardından gelen 10 yılı kapsıyor. Lİstede Edwardian stlindeki mimari stil de bu döneme ait. Bu stilin ardından da 1925 – 1939 arası baskın olan Art Deco stiline yer verilmiş. Bu stil, Simpsonlar’ın orijinal evine en az benzeyen stil olsa gerek.

Listenin bundan sonrasındaki evler, bugün İngiliz banliyölerinde rastlanabilecek yapılara benzemeye başlıyor. 1930’ların yarı müstakil stili, Simpsonlar’ın komşuları Flanders ailesiyle aynı çatıyı paylaşacakları için Semi-Simpsons olarak adlandırılmış.

70’lerin popüler ve ucuz ev stili Terraced, bugünün modern minimalist stili de listenin diğer üyeleri. Her bir stilin adını, illüstrasyonların üzerinde görebilirsiniz.

Mimari illüstrasyonlara ilgi duyuyorsanız, şurada daha fazla nefis çizimler görebilirsiniz.

simpsonlar mimari simpsonlar mimari simpsonlar mimari simpsonlar mimari

Görsel: HouseHoldQuotes