Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnterneti Düzeltme Kampanyası

İnterneti Düzeltme Kampanyası

DDB Yeni Zelanda, internet aramalarındaki cinsiyetçi hataları düzelterek kadın sporcuların görünürlüğünü artırmak amacıyla "Correct the Internet" adlı küresel bir girişim başlattı.

Sizce uluslararası futbolda en çok golü kim attı? 118 gol ile Cristiano Ronaldo mu? Peki ya hangi tenisçi en uzun süre dünya 1 numarası olarak kaldı? 373 hafta ile Novak Djokovic mi? Bu sorulara yanıtlarınızı internet aramalarıyla verdiyseniz yanıldınız. Zira uluslararası futbolda attığı 190 gol ile kadın futbolunun başarılı isimlerinden Christine Sinclair ilk sorunun, 377 haftalık kesintisiz birincilik serisiyle Steffi Graf ise ikinci sorunun yanıtı. Ancak doğru yanıtlar internette gösterilmiyor. Yeni Zelanda FIFA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonu sırasında bu durumu fark eden DDB Yeni Zelanda, interneti düzeltmek için küresel bir kampanya başlattı.

 

DDB Yeni Zelanda’nın kreatif direktörü Gary Steele, kampanya için dünyanın en iyi futbolcuları hakkında araştırma yaparken futbol rekorlarının çoğunun kadınların elinde olduğunu keşfettiklerini söylüyor. Ekipten birinin genç akrabasının okul projesi için yaptığı futbolcu araştırmasında da benzer sonuçları aldığını öğrenen ajans çalışanları, arama çalışmalarını genişleterek birçok spor dalında internet aramalarına hakim olan cinsiyetçiliğe dair çok sayıda örnek buluyor. Bu şekilde durumun ciddiyetinin farkına vardıklarını belirten Steele, büyük oranda yapılan aramalara göre önceliklendirilen kullanıcı davranışlarından kaynaklı bu hataların düzelmesinin kolay olmayacağını kabul ediyor.

Öte yandan bu konuda internet kullanıcıları arasında bir farkındalık yaratmak isteyen DDB Yeni Zelanda, interneti düzeltme kampanyasıyla kullanıcıların arama motorlarına geri bildirim göndermesini teşvik ederek arama sonuçlarındaki bu cinsiyetçi yaklaşımı zaman içinde düzeltmeyi hedefliyor. FINCH iş birliğiyle DDB Group Aotearoa tarafından başlatılan “Correct the Internet” kampanyasıyla çevrim içi hatalar düzeltilerek ayrıca kadın sporcuların görünürlüğünün de artırılması amaçlanıyor. BM toplumsal cinsiyet eşitliği girişimi Football for the Goals tarafından desteklenen kampanya kısa sürede küresel bir girişime dönüştü. İnterneti düzeltme hareketinin destekçileri arasında Women In Sport Aotearoa, Women Sport Australia ve New Zealand Football yer alıyor.

 

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube