Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spor Esnasında Aklımızdan Geçen Saykodelik Dünya

Spor Esnasında Aklımızdan Geçen Saykodelik Dünya

Spor giyim markası Björn Borg, yeni kampanyasında spor yaparken beynimizin salgıladığı kimyasalları saykodelik bir bakışla ele alıyor.

Spor ve egzersiz vücudumuza iyi geliyor, bu bilinen bir şey. Peki ya ruhumuza ya da beynimize faydalarını biliyor muyuz? Mesela; spor yaptığımızda bedenimizin salgıladığı kimyasallar ve diğer hormonların bize kendimizi iyi hissettirdiğini biliyor muyuz? Fiziksel aktivite ile gelen coşku, neşe ve mutluluk hissi boşuna değil yani. İsveçli spor markası Björn Borg;  yeni ve eğlenceli kampanyası Chase the Exerhighs (#Exerhighs) ile tam olarak buna odaklanıyor.

Exerhighs, bir söz oyunu. High; yükseklik, uçmak gibi düşünülebilir, genelde uyuşturucu etkisiyle kafanın iyi olmasını anlatır. Exerhighs ise “exercise” kelimesine ses olarak benziyor ama kafanın iyi olma haline de gönderme yapıyor. Yani Björn Borg kampanyasını; egzersiz sayesinde kafanın iyi olması olarak özetleyebiliriz. Küresel Pazarlama Yöneticisi Johanna Juhlin de kampanyanın spor yaparken beynimizin salgıladığı iyi hissettirici kimyasallara odaklandığını belirtiyor zaten.

Spor Yaparken Kafanızın İçinde Neler Oluyor?

Nord DDB tarafından yaratılan kampanya; spor yaparken beynimizde neler olduğunu soruyor. Daha sonra da saykodelik görüntüler ve tuhaf bir ritim eşliğinde bizi o dünyaya, yani spor yapan kişinin beynine, taşıyor. Ve orası oldukça garip ama bir o kadar da hoşa gidecek bir yer. Koşan, ağırlık kaldıran, pedal çeviren, ip atlayan farklı insanlar için farklı farklı fantazi dünyaları sunan filmler; bizi kendi iyi hissettiğimiz alanı bulmaya çağırıyor.

Kampanya Björn Borg ürünlerinin yer aldığı ana pazarlarda yayına giriyor. Filmlerin yanı sıra yine ayndı dünyadan görsellerin kullanıldığı kampanya; mağaza içinde, açık havada ve dijital mecralarda yer alacak.

Künye:

Reklamveren: Björn Borg
Reklam Ajansı: Nord DDB
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Andreas Dahlqvist
Reklam Yazarı: Martin Lundgren
Sanat Yönetmeni: Clara Uddman, Petter Swanberg
Tasarımcı: Jesper Hellzén
Prodüksiyon Şirketi: House Agency
Yönetmen: Frode&Marcus
Yapımcı: Josephine Lundquist

Görsel: YouTube