Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefonunun Pilinin Bitmesi Kriz Midir?

Telefonunun Pilinin Bitmesi Kriz Midir?

Samsung Israel, Galaxy Note 9 filminde pil bitmesi gibi durumları kriz olarak tanımlamamak gerektiğini eğlenceli bir müzikal film ile anlatıyor.

Teknoloji çağının getirdiği yeni sorunlar var tabii. İnternet dünyasında çoğunlukla “First World Problems” olarak adlandırılarak dalga geçilen bu küçük -ama çok büyük- sorunların başında telefonun şarjının bitmesi, hafızasında yer kalmaması gibi dertler geliyor. Samsung Galaxy Note 9 için yaratılan reklam kampanyası da her şeyi bu kadar büyük bir krize çevirmeye gerek yok diyor.

Patlayan Galaxy Note 7’lerin ardından bu fiyaskoyu ardında bırakan ve Note 9 ile uzun ömürlü ve güvenilir bir batarya vadeden Samsung, İsrail pazarındaki reklam filminde insanları telefon kaynaklı paniklere bir son vermeye çağırıyor.

Krizi Örnekleyen Görüntüler

Leo Burnett Israel tarafından yaratılan film eğlenceli bir müzikal havasında. Bir ofis ortamında telefonunun şarjı biten ve şarj cihazı aranan adam bir kriz içerisinde olduğunu söyleyince bir piyanist, yüzünde müstehzi bir ifadeyle beliriyor ve “Kriz mi?” diye soruyor manidar manidar. Film burada gerçek hayattan kopup kriz olarak tanımlanmayı hak edecek durumları sıralamaya başlıyor. Çölde tek başına susuz kalmak, bir saunada kilitli kalmak, kendi düğününüze giderken uçağı kaçırmak gibi durumlar, komik bir görsellikle ekrana gelirken, esas bunların kriz olduğu anlatılıyor.

Farenin çalışmaması, dosyaların yavaş inmesi ise kriz değil tabii. Yani film diyor ki; kriz lafını gerçek krizlere sakla, tüm gün dayanan bataryasıyla Samsung Galaxy Note 9 ile pil krizini de yaşama. Peki kriz yerine, “acil durum” lafına ne demeli? Piyanistimiz onu da çok beğenecek gibi değil. Acaba bataryaların patlamasını kriz olarak kabul eder miydi?

note 9_samsung israel_leo burnett israel_no crisis_israil_bigumigu_ note 9_samsung israel_leo burnett israel_no crisis_israil_bigumigu_ note 9_samsung israel_leo burnett israel_no crisis_israil_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Samsung Israel
Reklam Ajansı: Leo Burnett
CEO: Adam Polachek
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Ami Alush
Yetkili Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Idit Zukerman
Yetkili Strateji Yönetmeni: Shai Nissenboim
Stratejik Planlama: Liz Stull
Sanat Yönetmeni: Meital Miller
Reklam Yazarı: Oren Ben Naim, Elad Gaizler, Tal Menkes
Yapımcı: Menny Zarhia
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Sapir Aharoni
Müşteri Temsilcisi: Nofar Zinger
Sosyal Medya Yöneticisi: Lio Schafferman
Trafik Yöneticisi: Maya Varochik
Pazarlama İletişimi Yöneticisi: Eva Hasson, Tal Zagreba
Grafik Tasarım: Oren Bar
Beste ve Aranjman: Shlomi Shaban
Fotoğraf: Roman Linetsky
Sanat Yönetmeni: Neta Dror
Yönetmen: Ravit Aviv
Tasarım: Vadim Bar Zakharin, Tal Porat, Amir Steiner, Gal Primack Najari
3B: Omer Arieli
Kurgu: Shahar Be’eri
Müzik Yapım: Niv ve Meital (Nov)
Ses: Sidney Toledano
Yapım ve Post Prodüksiyon: Omri Paz Productions
Yapımcı: Ophir Tal

Görsel: YouTube