Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Milli Marşları Tek Bir Melodi Altında Birleştirdi

Samsung Milli Marşları Tek Bir Melodi Altında Birleştirdi

Samsung, farklı ülkelerin milli marşlarını Rio 2016 Olimpiyatları için tek bir melodi altında birleştirdi ve sınırları kısa bir süreliğine de olsa ortadan kaldırdı.

Milliyetçilik akımının Avrupa’da ve Amerika’da yükseldiği son dönemde, coğrafik sınırlar giderek önem kazanıyor. Fakat, Olimpiyat temalı reklam filmleri ise sınırların ve insanlar arasındaki bariyerlerin ortadan kalkması yönünde. Son olarak Rio 2016 resmi sponsorlarından Samsung, politik görüşleri ve milliyetçiliği bir kenara bırakılması fikrini savunan Rio 2016 kampanyasıyla karşımızda.

The Anthem” adındaki Leo Burnett Chicago ve Leo Burnett Sydney ortak çalışması reklam filmi, ülkelerin ulusal marşlarını tek bir melodide birleştiriyor. Farklı ülkelerin marşlarını yine farklı ülkelerden insanlar seslendiriyor. Örneğin, Avustralyalı bir genç kız, Botswana’nın milli marşını Samsung Galaxy S7 Edge akıllı telefonda çektiği videoda söylüyor.

Reklam filmi, Samsung’un inovatif mobil ürünlerinin ve teknolojilerinin coğrafik bariyerleri aşıp, dünyayı daha derin bir algıyla birlikte sınırları ortadan kaldırarak birleştirmesini anlatıyor. Herkesin hep bir ağızdan tek bir melodide birleşen marşı söylemesi, paylaşmanın verdiği gururu ve Olimpiyat Oyunları’nın ruhunu yansıtan kolektif bilinci hissetmelerini sağlıyor.

Reklamda, dünyanın çeşitli ülkelerinden; orta mesafe koşucusu Alysia Montano, Fransız paralimpik atlet Arnaud Assoumani ve Avustralyalı kadın boksör Shelley Watts gibi 6 atlet yer alıyor. Samsung, kampanya için oluşturulan çevrimiçi içeriklerde bu atletlerin üstesinden geldiği zorlukları ve aştıkları sınırları anlatan hikayelerine de Twitter’da #DoWhatYouCant etiketi altında yer veriyor.

Olimpiyat macerasına 1988’de Seul’de yerel sponsor olarak başlayan marka, şu an Olimpiyat Oyunları’nın dünya çapındaki kablosuz iletişim gereçleri sponsorluğunu elinde bulunduruyor. Yapılan anlaşmaya göre, Samsung 2020’de Tokyo’da düzenlenecek oyunlarda da bu unvanını koruyacak.

https://www.youtube.com/watch?v=tBxMpuiBO7Q

Görsel: YouTube