Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Tuş Kilidini Açmak İçin Egzersiz Yaptıran Uygulama

​Tuş Kilidini Açmak İçin Egzersiz Yaptıran Uygulama

Kingdom of Sports Almanya, gitgide daha az hareket eden, telefona yapışık gezen insanları yola getirecek bir uygulama yapmış.

Kolle Rebbe’nin Kingdom of Sports için hazırladığı “Move to Unlock” (Tuş Kilidini Açmak İçin Hareket Et) uygulaması, telefonu elinden düşürmeyen, göbek büyütmekle meşgul insanları hedef alıyor. Uygulama, telefonun tuş kilidini açabilmen için sana önce binbir egzersiz yaptırıyor. Telefondaki hareket sensörleri sayesinde hareketi yapıp yapmadığınızı algılıyor hatta doğru ya da yanlış yaptığınıza dair size geri bildirim yapıyor.

Sabah, öğlen, akşam rutinlerine uygun olarak günün her saatine farklı tip egzersizler hazırlanmış. Topuklu ayakkabınızla plazadayken sizi yere yatırıp şınav çektirmiyor, ya da sabah uyanır uyanmaz sizi zıp zıp zıplatmıyor. Ortalama bir insanın günde yaklaşık 80 defa tuş kilidini açtığı düşünülürse uygulama damlaya damlaya göl yaratabilir ve hatta, belki bir noktada kullanıcıları hayatlarına sporu sokma kararı aldırmaya yöneltebilir; işte tam bu anda kullanıcıyı karşılayacak logo Kingdom of Sports.

Telefonu elinize her aldığınızda maruz kaldığınız hoplama zıplamanın karşılığında tabii ki sizi bekleyen küçük ödüller var. Bu ödüller sizi tahmin edin nerede bekliyor? Tabii ki Kingdom of Sports’ta. Artık gitmişken bir senelik üyelik de yapıverirsiniz canım ne olacak?

Uygulamayı Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Daha önce benzer bir kampanya Concept İstanbul tarafından, Pilates With Gerda için yapılmıştı. Levent’te bir Cafe’nin kablosuz ağ bağlantı sayfasının HTML arayüzü değiştirilmiş, ağa bağlanmak isteyenler parola girmek yerine esneme hareketleri yapmak zorunda kalmışlardı.

Kampanya Künyesi:

Ajans: Kolle Rebbe
Üst Yaratıcı Yönetmen: Fabian Frese
Yaratıcı Yönetmenler: Jens Theil, Matthias Erb, Christian Kroll, Heiko Notter, Sandra Gelewski
Sanat Yönetmenleri: Ines Gerlach, Navid Shahabi
Yazar: Claudius Sperling
Çevrimiçi Konsept: Andreas Gröger
Grafik: Björn Engler
Ajans Prodüktörleri: Kathrin Kleyh, CHristopher Tychsen
Animasyon: Laura Rettich

Görsel; Youtube