Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İhtilal: Türkiye Yakın Tarihine Odaklı Masaüstü Strateji Oyunu

İhtilal: Türkiye Yakın Tarihine Odaklı Masaüstü Strateji Oyunu

Siyasi partilerin ve olayların çevresinde şekillenen Türkiye tarihi temalı masa oyunu.

Kutu oyunları dünyasında politik ve stratejik temalar sunduğu eğlence kadar düşünüp plan yapmayı da gerektirdiği için oyuncular arasında farklı bir yer ediniyor. Konsept ve kurgu kimi zaman Game of Thrones gibi fantastik kimi zaman da Twilight Struggle gibi soğuk savaş dönemine ait oluyor. Fakat ortak paydaları bir sonraki tur için her oyuncunun gizli planlarını saklaması ve lobi yaparak farklı stratejiler kurmasıdır.

Tunca Zeki Berkkurt, Sinan Atamer ve Mehmet Ali Kalacı tarafından geliştirilen İhtilal de tüm bu öğeleri barındırarak geliştirilen yakın dönem Türkiye tarihi konulu bir masaüstü oyun. Twilight Struggle’dan esinlenerek çıkılan yolculuk Türkiye tarihinin sunduğu aktör ve olay zenginliğiyle de birleşince boynuz kulağı geçmiş.

Oyun başlangıçta iktidar olan Demokrat Parti’nin turuyla başlıyor ve sanayiye yatırım, kurumlara atama, örgütlenme gibi kararları alarak devam ediyor. Bundan sonraki her tur başında ise bir olay kartı açılıyor ve gündeme dair yaşanan bir gelişmenin üstesinden gelmenin yollarını arıyor oyuncular. Sıra tabanlı sistemi içinde darbe gibi sürpriz kartlarla birlikte yakın dönem Türkiye tarihini canlandırma fırsatı sunuyor.

Kickstarter’da fonlanan proje hedefine başarıyla ulaştı. Hedeflenen sürenin tamamlanmasına da 3 gün kala yeni fonlanma amaçları ekleyen ekibin son yeniliği oyuna özel zar tasarımı oldu. 6 yüzlü zarda 1 yerine Kırat, 6 yüzünde de Altı Ok işlenecek.

https://www.kickstarter.com/projects/1786399936/ihtilal/widget/card.html?v=2

Görsel; Kickstarter