Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsiyetçi Olmayan Avatarınızı Yaratın

Cinsiyetçi Olmayan Avatarınızı Yaratın

Girls Who Code, daha kapsamlı ve cinsiyetçi olmayan oyun karakterleri oluşturmayı sağlayan mobil ve masaüstü deneyim platformunu piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz aylarda kişisel bakım markası Dove, Epic Games ile bir iş birliği gerçekleştirerek “Gerçek Sanal Güzellik” adlı proje kapsamında gerçek kadınlardan esinlenilen avatar karakterleri yaratmıştı. Şu anda video oyun geliştiricilerinin yüzde 77’sinin erkek ve avatar karakterlerin ise yalnızca yüzde 20’sinin kadın olduğunu belirten Girls Who Code adlı kâr amacı gütmeyen kuruluş, kadın avatarlar için cinsiyetçi kuralları yeniden yazdığı projesini duyurdu.

Teknoloji alanında cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere çalışmalar yürüten Girls Who Code, daha kapsayıcı ve cinsiyetçi olmayan oyun karakterleri oluşturmayı sağlayan Girls Who Code Girls (#GWCG) adlı mobil ve masaüstü deneyim platformunu piyasaya sürdü. Kızların kod kullanarak kişiselleştirilmiş video oyunu karakterleri oluşturmasını sağlayan platform, kullanıcılara kendilerini ve topluluklarını daha iyi yansıtan görünümler elde etme imkanı veriyor.

Video oyun dünyasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmayı hedefleyen GWCG, kullanıcılara saç dokusundan cilt yapısı ve vücut ölçülerine kadar sonsuz sayıda kodlanabilir kombinasyon sağlıyor. Bir karakter kitaplığına da sahip olan GWCG’de tüm karakterler lisanslanarak geliştirmeleri için oyun şirketlerinin kullanımına sunulabilecek.

Proje, daha önce Girls Who Code için tasarladığı DojaCode kampanyasıyla  Cannes Lions 2022’de Marka Deneyimi ve Aktivasyon Kategorisi’nde büyük ödülün sahibi olan Mojo Supermarket‘in imzasını taşıyor. Denemek isteyenler bu web sitesi üzerinden kendi gerçekçi avatarlarını oluşturabilirler.

Bir yanda Dove & Epic Games iş birliği ve Girls Who Code projeleri gibi teknoloji alanında algoritmalara sızan cinsiyetçiliğin önüne geçmeye çalışan işler varken, diğer yanda cinsiyetçilik geliştirilen yapay zekâların içine sızmaya devam ediyor. Son örneğini Open AI tarafından geliştirilen son dönemin en gelişmiş yapay zekâsı ChatGPT’de gördük. Bu linkte yer alan haberimiz ile ChatGPT ve maskelediklerine göz atabilirsiniz.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube