Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinan Tuncay’ın Kağıt Bebekleri Karantinada Bir Günü Tasvir Ediyor

Sinan Tuncay’ın Kağıt Bebekleri Karantinada Bir Günü Tasvir Ediyor

Sinan Tuncay, evlerde olduğumuz COVID-19 zamanlarında bir gününün nasıl geçtiğini Zeki Müren'in röportajı üzerinden kağıt bebekleri ile anlatıyor.

Zorunlu olmadıkça evden çıkmadığımız karantina günlerinde ev için etkinlikleri arttırdık. Günlük rutinlerin hepsini belirli alanlar içinde gerçekleştiriyoruz. Yemek, spor, iş, rutinleri bir alana toplanmış durumda. Sanatçılar ve tasarımcılar için de evin içinde üretimi gerçekleştirme zamanı. Sanatçı ve Yönetmen Sinan Tuncay karantina günlerinin nasıl geçtiğini kendine has tarzı ile yansıtıyor.

Sinan Tuncay’ın karantina günleri

Sanat Güneşi olarak anılan Zeki Müren’in 80’li yıllarda kayda alınmış bir röportajı bulunuyor. Telefon ile gerçekleştirilen bu röportajda Zeki Müren kendisi hakkında bilinmeyenleri TRT vasıtası ile aktarıyor. Pek çok insanın denk geldiği bu röportajın içerisinde Zeki Müren’e bir gününü nasıl geçirdiği de soruluyor. Röportajın bu kısmını çekip çıkaran Sinan Tuncay üzerinde kendi portrelerinin yer aldığı kağıt bebeklerle bu sahneleri canlandırıyor.

Zeki Müren perhiz yemeğinden, yaptığı ev idmanlarından ve gerçekleştirdiği günlük diğer aktivitelerden bahsediyor. Sinan Tuncay röportajda geçen söylemlere uygun kağıt bebeklerini evin farklı köşelerinde kayda alıyor.

COVID-19 ile birlikte yaşamımızın merkezi olan evlerimizde geçirdiğimiz vakit artıyor. Dolayısıyla Sinan Tuncay’ın video işinde olduğu gibi ev etkinliklerimiz de değişikliğe uğruyor. Tuncay, karantinada geçirdiği bu süre zarfında Instagram hesabı üzerinden kağıt bebeklerini ve diğer işlerini paylaşarak kendi tarzında karantina günlüklerini tutmaya devam ediyor.

Geçmişte Sezen Aksu, Gaye Su Akyol ve Mabel Matiz için müzik videoları tasarlayıp yöneten Sinan 2016 yılında New York ve İstanbul’da iki kişisel sergi açmıştı. Bu sergilerinde de minyatür kağıt bebekler yer alıyordu.

Görsel: Instagram