Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Sinan Tuncay

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Sinan Tuncay

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin üçüncü konuğu sanatçı ve yönetmen Sinan Tuncay olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Evdeki Yaratıcılar serisinin üçüncü programı 20 Mayıs’ta

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz ve Didem Kendik konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Sersinin üçüncü konuğu ise sanatçı ve yönetmen Sinan Tuncay olacak. Sinan, New York’taki the School of Visual Arts’da fotoğraf ve video üzerine yüksek lisans eğitimi gördü. Sinan’ın sergilerde yer alan işleri gibi İstanbul Modern, Musée de l’Elysée ve Odunpazarı Modern Müzesi gibi kurumların kalıcı koleksiyonlarına dahil edilen işleri de bulunuyor.

Geçmişte Sezen Aksu, Gaye Su Akyol ve Mabel Matiz için müzik videoları tasarlayıp yöneten Sinan 2016 yılında New York ve İstanbul’da iki kişisel sergi açmıştı. Üçüncü kişisel sergisi “Olamadığım Adamlara Mahsustur” ise 2019 yılında İstanbul’da açıldı. Geçtiğimiz ay haberini yaptığımız Instagram paylaşımında Sinan, kağıt bebekler üzerinden karantinada bir gününü nasıl geçirdiğini kendine has tarzı ile anlatıyordu.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

20 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Sinan Tuncay canlı yayında bir araya gelecek. Bez bebeklerinden oluşan Benim Güzel Karantinam projesi, Instagram’da paylaştığı diğer işleri ve karantina zamanı üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

?

A post shared by Sinan Tuncay (@sinantuncay) on

Görsel: ATÖLYE