Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Nurbanu Asena

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Nurbanu Asena

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin yedinci konuğu illüstratör, video ve animasyon sanatçısı Nurbanu Asena olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Sinan Tuncay, Esra Gülmen, Ersin Han Ersin ve Okan Usta konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Yeni normale geçiş ile birlikte çalışma standartlarında ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk. Evdeki Yaratıcılar sersinin yedinci konuğu illüstratör, video ve animasyon sanatçısı Nurbanu Asena olacak.

Evdeki Yaratıcılar serisinin yedinci programı 16 Temmuz’da

Ankara’da doğan ve büyüyen Nurbanu Parsons School of Design’da (New York) tasarım ve teknoloji eğitimi aldı. Goldsmiths, University of London’da ise Chevening bursuyla yüksek lisans yaptı.

Sanatçı Nunulanka Studio isimli stüdyosunda animasyon, illüstrasyon ve belgesel film çalışmaları gerçekleştiriyor. Psikoloji, toplum, çocuklar ve güçlendirme ile temas hâlinde olan esprili ve renkli projeler üzerinde çalışmayı seviyor. Stüdyo ise sosyal medya videoları, infografikler, TV reklamları, sanat yönetmenliği, storyboard, animasyon, film ve düzenleme alanlarında hizmet veriyor.

Geçtiğimiz hafta Nurbanu’nun karantina sürecinde ortaya çıkardığı ve Adobe Aero kullanarak artırılmış gerçekliğe taşıdığı illüstrasyonlarının haberini yazmıştık. Karantina sürecinde yeni beceriler geliştirmek amacı ile farklı denemeler yapan illüstratör Women of 2020 / AR başlıklı bir seri ortaya çıkarmıştı.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

16 Temmuz Perşembe günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Nurbanu Asena canlı yayında bir araya gelecek. Nurbanu Asena’nın salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

‘Wild Ones’ are a set of two dancing woman illustrations participating in the wildest online exhibition game OZMOZ – designed by @famillustrations ! . Ozmoz,(Osmosis) is a brand new interactive exhibition experience that transfers you from the world of illustration to the world of gaming. It is an audiovisual labyrinth where 23 illustrations from Famstore’s new collection are turned into 3D rooms. Go check it out on their website! Your mind will be blown away 💥🦄 . . Exhibition design: @famillustrations Created with ASUS and ROG @asusturkiye @asusrogturkiye Sound design : @turgutmavuk Branding: @simayyaman Game engineering: @batuyildiz_ . . #famky #game #exhibition #art #illustration #animation #dailyinspo #digitalillustration #illoagency #3dillo #3dillustration

A post shared by Nurbanu Asena (@nunulanka) on

Görsel: ATÖLYE