Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Meltem Şahin

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Meltem Şahin

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin sekizinci konuğu artırılmış gerçeklikle geleneksel sanatları buluşturan tasarımcı ve sanatçı Meltem Şahin olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Sinan Tuncay, Esra Gülmen, Ersin Han Ersin, Okan Usta ve Nurbanu Asena konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Yeni normale geçiş ile birlikte çalışma standartlarında ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk. Evdeki Yaratıcılar sersinin sekizinci konuğu daha önce Yeni Yaratıcılar’da da konuğumuz olan tasarımcı ve sanatçı Meltem Şahin olacak.

Evdeki Yaratıcılar serisinin sekizinci programı 28 Temmuz’da

Meltem Şahin, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden fakülte birincisi olarak mezun oldu ve Fulbright bursuyla gittiğim Maryland Institute College of Art (MICA)’ta illüstrasyon üzerine yüksek lisans yaptı. 2013 yılında işleri Bologna Çocuk Kitapları Fuarı’nın yıllığına seçildi. 2016 yılında resimlediği kitabı “P is for Pussy”, Huffington Post ve BuzzFeed başta olmak üzere birçok yabancı basında haber edildi. 2017 yılında, kadın sanatçılardan oluşan PMS adlı bir artırılmış gerçeklik sergisinin küratörlüğünü yaptı.

Animasyonları 6 ülkede gösterilen Meltem’in Instagram’da kullanılan yapıştırmaları 150 milyondan fazla görüntülendi. Haziran ayında GIF, animasyon ve yapay zeka ile ürettiği videosu 4 farklı sanal sergide ve Wrong Biennale kapsamında Tokyo’da sergilendi.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

28 Temmuz Salı günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Meltem Şahin canlı yayında bir araya gelecek. Meltem Şahin’in salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE