Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Birce Kirkova

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Birce Kirkova

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin on üçüncü konuğu farklı disiplinlerde işler üreten sanatçı Birce Kirkova olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Esra Gülmen, Ersin Han Ersin, Nurbanu Asena, Meltem Şahin, Kaan Bilaloğlu, Sayna Soleimanpour, Mr. Besk ve Gökhan Yücel gibi isimler konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Yeni normale geçiş ile birlikte çalışma standartlarında ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk. Evdeki Yaratıcılar serisinin on üçüncü konuğu farklı disiplinlerde işler üreten sanatçı Birce Kirkova olacak.

Evdeki Yaratıcılar serisinin on üçüncü programı 21 Ekim’de

1991 doğumlu birce Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra, illüstrasyon, grafik tasarım ve poster tasarımı gibi işler yapmaya başlıyor. Genellikle ‘underground’ karma sergilere katılan Birce, yakın arkadaşları ile 2013’te düzenledikleri “God Save The Porn” isimli karma serginin organizasyonunu ve küratörlüğünü üstleniyor. Ayrıca bu sergiye işleriyle katılıyor. Mayıs ayında kurduğu ve o zamandan beri üretimlerine devam eden “Sürü Kolektif” adını verdiği kolektifi ile 80’e yakın sanatçının olduğu bir sergi açacak.

Sanatçı son zamanlarda kendi üretimine yoğunlaşmış durumda. Ortağı ile kurdukları The Vaal oluşumunda dijital tasarım, logo tasarımı, grafik tasarım, ses tasarımı gibi üretimler yapıyor. Birce çizimlerinin yanı sıra oyunculuk da yapıyor. Yaşamayanlar ve Dijital Esaret yer aldığı diziler arasında bulunuyor. Pandemi sürecinde ise Penny Darko adını verdiği müzik projesiyle ilgilenmeye başladı.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

21 Ekim Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Birce Kirkova canlı yayında bir araya gelecek. Birce’nin salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Eveet merhaba! @axstone_ @cosmicnutz @kafaless @agency666__ @izlemarsiya “YALNIZLIK” konu başlığı altında toplandık. @axstone_ @cosmicnutz @kafaless ve ben @bircekirkova beraber çizdik. @agency666__ müziğini yapti dinlemek için @surucollective soundcloud hesabına gidebilirsiniz. 🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤 “Sanırım benim sorunum; yalnız olmam değil, yalnız olmayı seviyor olmam. Yanlızlık, zannedildiği gibi kaçınılması gereken bir şey değil benim için. Ben en deli hayallerimi yalnızken kuruyorum, en cesur sözlerimi yalnızken konuşuyorum. Kişiliğimin en karanlık yönleri ile dans ediyorum. Kendimle geçirdiğim en samimi anlar, kendimle baş başa kaldığım anlar. O anlar için yaşıyorum. “ metin : @izlemarsiya ❤️

A post shared by Penny Darko (@bircekirkova) on

View this post on Instagram

Selam arkadaşlar, ben bir süredir Deniz Aydemir’in @denizofthebees bu şahane projesini yakından takip ediyorum. @timetravelsthroughsound ( bu hesaptan projeye ulaşabilirsiniz) İçimi ısıtan ve bana gerçekten mutluluk, umut ve heyecan katan bir proje. Deniz’in hikayesini dinledikten sonra “üretmek, paylaşmak isteyen herhangi bir insanın, inandığı ve bunun için çabaladığı müddetçe herşeyi yapabileceğine” bir kez daha emin oldum. Büyülü bir belgesel olduğuna gönülden inanıyorum ve biliyorum.Deniz’in projesi şuan kickstarter’da belgeselin festivallere gitmesi için hedefine ulaşması lazım. Ben deniz’e destek olmak için bi fikir ürettim. Deniz’in kickstarter da olan hedefine ulaşması için bağış yapıp bana ekran görüntüsünü gönderen kişilere dövme yapacağım. 10 cm büyüklüğünde benim çizdiğim flashların arasından seçtiğiniz herhangi bir çizim olacak bu. Kota yok ne kadar yatirirsaniz yatirin ben dövmeyi yapacağım. Yada isteyenlere elimde olan çizimlerimdende verebilirim. Orası bağışı yapan kişinin tercihine kalmış 🙂 bağış yapamasaniz bile paylaşıp Deniz’in hedefine ulaşmasında yardımcı olursanız, çok sevinirim ❤️ teşekkürler ☀️☀️☀️☀️ @benibanarecords @timetravelsthroughsound @denizofthebees 💘 🐦

A post shared by Penny Darko (@bircekirkova) on

View this post on Instagram

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü üşengeçliği bırakıp harekete geçemediğim projeme artık başlıyorum. Ürettiklerine işlerine güvendiğim canım arkadaşlarımı @nohradio ‘da güzel bi sıraya dizerek ağırlamaya başlayacağım. Yayını canlı olarak facebook’tan izleyebileceksiniz. Ses kaydını ise spotify ‘a yükleyeceğim. Programın adı canlarım, Hi İchi’ler Zaten her biri benim hayatımdaki insanlari temsil ediyordu. Her bir “ichi” ile tanışacaksınız. Üretmekten üretimin acısından, mutluluklarından. Hayattan, müzikten, resimden, freelance iş dünyalarından sevimli// sevimsiz patronlara. Herşeye acımadan dokunacağız. İlk konuğum canım dostum @cosmicnutz selin birben , kendisi inanilmaz yetenekli bir illustratör ve aynı zamanda kuş gibi şakıyor. Dillere destan besteleri var sevimli parmakları ile gitarını tıngırdatırken bize son sergisi “değerlimin hikayesi” ni anlatacak. İster gelip dükkanda bize katılabilirsiniz ister facebook’ta NOH RADIO’nun sayfasindan canlı olarak izleyebilirsiniz. Ama bence gelin soru cevap yapicaz son 15 dk ❤️ herkesi öptüm 2. Konuğum çok bomba bi ekip onuda programda söyleceğim. Görüşmek üzere 🍓 Poster design: @cosmicnutz @bircekirkova ❣️ PS: youtube’da yükleyeceğim bölümleri kanalıma abone olur musunuz ehuekapkeğekr ??? ❤️❤️❤️😂😂😂

A post shared by Penny Darko (@bircekirkova) on

Görsel: ATÖLYE