Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Ersin Han Ersin

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Ersin Han Ersin

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin beşinci konuğu Marshmallow Laser Feast deneysel medya stüdyosunun yaratıcı yönetmeni Ersin Han Ersin olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz Evdeki Yaratıcılar canlı yayınlarında Atıl Aggündüz, Didem Kendik, Sinan Tuncay ve Esra Gülmen konuğumuz oldu. Konuklarımızla evde geçirdikleri zaman boyunca neler yaptıklarını konuşma fırsatı yakaladık. Evdeki Yaratıcılar serisinin beşinci konuğu heykel, enstalasyon, canlı performans ve karma gerçeklik gibi çok çeşitli disiplinleri birleştiren Ersin Han Ersin olacak. Ersin, Marshmallow Laser Feast adlı Londra merkezli deneysel stüdyonun yaratıcı direktörlüğünü üstleniyor.

Evdeki Yaratıcılar serisinin beşinci programı 17 Haziran’da

1983 doğumlu Ersin Gazi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı eğitiminin arından Londra’daki Goldsmiths Üniversitesi’nde Bilişimsel Stüdyo Sanatları alanında yüksek lisans yaptı. Ersin, işlerinde günlük deneyimlerin ötesinde insanı çevreleyen gizli doğal güçlere ışık tutuyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında Marshmallow Laser Feast’in iki önemli yerleştirmesini OMM’da deneyimleme ve stüdyonun yaratıcı yönetmeni Esrin ile konuşma fırsatı yakalamıştık. Ersin’in işleri; Sundance Film Festivali New Frontier, Tribeca Film Festivali Storyscapes, Lizbon Trienali, İstanbul Tasarım Bienali gibi etkinliklerin yanı sıra New York, Londra ve Şangay gibi dünyanın farklı yerlerinde sergilendi.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

17 Haziran Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Ersin Han Ersin canlı yayında bir araya gelecek. Ersin Han Ersin’in salgın sürecinde uğraştığı işler ve karantina zamanı ev ortamında üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleşecek. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Hello Friends, The Frontier Within finished its short run in NYC. ???? The Frontier Within is an immersive installation that changes our perception of who we really are, by revealing the beauty and complexity of our inner bodies. Biometric sensors capture the participant’s circulatory, respiratory and nervous system data, and transform it into a living, breathing, interactive portrait of the body. In an age of obsession over physical appearance, The Frontier Within invites a deeper appreciation of who we are, within. Of what truly makes us tick. Everything we are capable of is being determined by the systems within us. The Frontier Within shows that when we look beneath the surface, each and every one of us is infinitely complex, powerful and profoundly beautiful. The installation commissioned by @thorneresearch and has created in collaboration with @droga5 @activetheory and @plan8music

A post shared by Ersin Han Ersin (@ersinhanersin) on

Görsel: ATÖLYE