Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atma Tamir Et Yeniden Kullan

Atma Tamir Et Yeniden Kullan

Clas Ohlson sürdürülebilirliğe odaklandığı kampanyasında eşyaları çöpe atmak yerine tamir etmek için onarım seti sunuyor.

Eskiyen, kırılan veya bozulan oyuncaklar çöpe atılıyor ve yerine yenisi alınıyor. Kullan, kır, at ve yenisi al artık bir döngü haline geldi. Bu durum çevre için hiç de duyarlı olmayan bir durumken ekonomik açıdan da sürdürülebilir bir çözüm değil. Çöpe giden plastik oyuncakları tamir edip onlara ikinci bir şans veren Dagoma, aynı zamanda plastik atıkların doğaya yayılmasını engelliyordu. Second Life Toys kampanyası ise daha önemli bir olay için eskimiş oyuncakları tamir edip hayata döndürüyordu. Green Ribbon Campaign ve reklam ajansı Dentsu‘nun ortak projesi olan kampanya, organ bağışı konusunda gelecek nesilleri küçük yaşta bilgilendirmeyi amaçlıyordu.

Her gün yeniden hayata dönen oyuncak

İsveç merkezli ev geliştirme perakende zinciri Clas Ohlson onarım setiyle tüketim ekonomisi yerine tamir etmeyi ve yeniden kullanmayı öneriyor. Sürdürülebilirliğe odaklanan perakende zinciri, Things Are Meant to Be Used reklam filmiyle başına gelmedik kalmayan bir oyuncağın tekrar tekrar tamir edilip yeniden kullanılabilir hale gelmesini gösteriyor. Her sabah çalan Clas Ohlson markalı çalar saat ile gün başlıyor. Afacan bir kızın elinde oradan buraya sürüklenen oyuncak her gün perişan bir hale geliyor. Akşam olduğunda ise baba tamir setini çıkarıp oyuncağı eski haline getiriyor ve ertesi gün küçük kızın eğlencesi yeniden başlıyor.

clas ohlson

Tobias Granström tarafından yönetilen reklam filmi bir çocuğun hayal gücünü ve eğlence dünyasını esprili bir şekilde aktarıyor. Filme 1936 yılında Benny Goodman tarafından kaydedilen The Glory of Love parçası eşlik ediyor.

Onarım setinin içerisinde farklı tipte yapıştırıcılar, bantlar, çiviler, contalar ve diğer tamir parçaları yer alıyor. Her türlü eşya için bir ilk yardım seti olarak düşünebileceğimiz bu paket sayesinde ürünlerin ömrü uzuyor ve eşyaların değeri artıyor.

Künye

Müşteri: Clas Ohlson
Ajans: King
Yaratıcı Yönetmen: Christoffer Dymling
Metin Yazarı: Christoffer Dymling
Sanat Yönetmeni: Jesper Stein
Yapımcı: Markus Ahlm / Colony
Prodüksiyon Şirketi: Bleck Film Stockholm
Yönetmen: Tobias Granström
İdari Yapımcı: Pål Åsberg
DoP: Jallo Faber
Editör: Tobias Granström
Ses: Plop
VFX: Copenhagen VFX & Colony

Görsel: YouTube