Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullan-Atma, Tamir Et

Kullan-Atma, Tamir Et

Şekil verilebilen yapıştırıcı Sugru, Animade ile birlikte tamir etme kültürüne dikkat çekmek için Tamir Manifestosu’nu animasyonlaştırdı.

Daha önce Robot & The Robots isimli hayali müzik grubunun kendilerini çalıp kendi oynadıkları bir animasyon yapan Londra merkezli animasyon stüdyosu Animade, bu sefer çizgileriyle tek kullanımlık kültür düşüncesini değiştirmeyi amaçlıyor, tamir manifestosuna hayat veriyor.

Tamir Et Tekrar Tekrar Kullan

Sugru icat edildikten 2 sene sonra marka misyonuna yardımcı olmak için Tamir Manifestosu’nu yayınlıyor. Bu manifesto, insanları tamir kültürüne yönlendirmeyi, üretime geçirmeyi ve tüketici atıklarını azaltmanın önemini 12 maddede açıklıyor.

Başlangıçta tek sayfalık bir metin olan Tamir Manifestosu, 26 Eylül itibariyle Sugru’nun sitesinden indirilebilen ve paylaşılabilen 11 adet üç saniyelik animasyon ve resimli poster dizisine dönüştürüldü. GIF animasyonlarla desteklenen manifesto, bir şey kısıksa tamir et, kırık değilse iyileştir, bir şey henüz icat edilmemişse icat et, eşyalarını daha uzun süre kullan, kullan-atma, ihtiyacın olmayan eşyaları alma, sahip olduğun eşyaları kucakla, tamir edilmiş bir eşya güzel bir eşyadır gibi onarmanın, tamir etmenin ve eşyalara daha uzun ömürler vermenin güzelliği vurgulanıyor.

Bu seri, sadece tek kullanım (atılabilirlik) ve ürün geliştirme gibi konuları ele almıyor, ayrıca insanları onarımı güzel bir yaratıcılık biçimi olarak görmeye de teşvik ediyor.

Görsel: Sugru