Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dik Oturtan Minder

Dik Oturtan Minder

Kickstarter’da fona açılan Zero-Gravity Upright Posture minderi, ağırlıksız bir oturma deneyimi sağlayıp duruş bozukluklarını önlüyor.

Duruş bozukluğu uzun mesailerin, masa basında sabahlayanların, oyun oynayanların kısacası cinsiyet ya da yaş ayırt etmeksizin birçok kişinin hayatında olan bir konu. Daha önce de sizlerle Ergo ve Lumo Lift gibi bu konuyla ilgili ürünlere yer vermiştik.

Good Monday ekibi de bu konuyu ele alıyor ama bir farkla, yer çekimsiz ortamda! Yer çekimsiz derken uzayda değil ama, ekip bu konuyu ergonomik olarak ağırlıksız bir hale getiriyor. İnsan anatomisine uygun ürettikleri Zero-Gravity Upright Posture (ZGUP) minderle, kullanıcılara ağırlığın olmadığı bir oturma deneyimi sağlıyor. Ağırlık ortadan kalktığı içinde boyun, omuz ve sırt ağrıları gibi vücutta oluşan gerilimler azalıyor, vücudun duruş bozukluğu düzeliyor. Böylece bu minderi kullandıkça vücudunuz giderek daha canlı ve sağlıklı hissediyor. ZGUP minderinin şekli ayrıca kas belleği oluşturmaya yardımcı oluyor. Vücudunuz kötü durduğunu fark edip iyi duruşa doğru kendini yönlendiriyor.

Kullanıcının vücut sıcaklığı ve uyguladığı basıncı hafızaya alan köpükten üretilen ZGUP minderi; darbelere, bakterilere, küflere ve diğer kokuya neden olan mikroplara karşı da oldukça dayanıklı.

Kickstarter üzerinde fonlanmaya devam eden ZGUP minderi, 30 gün sonra buradaki yolculuğunun sonuna gelecek. 10 bin dolar hedefiyle yola çıkan ürün şu anda 167 bin dolar toplamış durumda. Uzun süreli kullanımda vücudu giderek dinçleştiren ZGUP minderi Aralık 2017’den itibaren dağıtıma çıkacak.

Görsel: Kickstarter