Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Anlık Çeviri Yapan AirPod Rakibi: Pixel Buds

Google’ın Anlık Çeviri Yapan AirPod Rakibi: Pixel Buds

Google, başrolünde Pixel 2'nin olduğu lansman etkinliğinde Google Assistant destekli yeni kablosuz kulaklığı Pixel Buds'ı tanıttı.

Google dün düzenlediği etkinlikle akıllı telefonu Pixel’in yeni üyesi Pixel 2 ve Pixel 2 XL’ı tanıttı. Buna ek olarak da akıllı hoparlörler Google Home Mini ve Google Home Max, bilgisayar ile tablet karışımı Pixelbook, sesli asistanlı kablosuz kulaklık Pixel Buds, minicik kamera Google Clips, 2. nesil Daydream View ve artırılmış gerçeklik platformu AR Core toplu lansmanda sahneye çıkan ürünler oldu.

Google, I/O 2016’da tanıttığı Google Home  ve akıllı telefon alanında Nexus’tan sonraki modeli Pixel ile teknoloji dünyasında yazılımları kadar donanımıyla da öne çıkan bir şirket olma yolunda ilerliyor. Google’ın sesli asistanı Assistant, teknoloji devinin her ürününde yer alacak şekilde evriliyor ve sesli komutlar hayatımızın her noktasına nüfuz ediyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone 7 lansman etkinliğinde tanıttığı kablosuz kulaklığı Airpod’a rakip olarak konumlanan Pixel Buds’ın elindeki en önemli koz Google Assistant ile birlikte çalışabiliyor olması. Google’ın sesli asistanı sayesinde hava durumu öğrenmek, en yakın sinema salonunu sormak gibi gündelik şeyler dışında Google Translate’i de bünyesine kazandırıyor. Yani Google Pixel Buds, dünyanın neresinde olursanız olun 40 dilde anlık çeviri yapabiliyor ve dil farklılıklarının yarattığı engelleri ortadan kaldırıyor.

İki dil arası gerçek zamanlı çeviri yapabilen ürünler bir süredir kendi pazarını yaratıyor. Başta Kickstarter olmak üzere birçok platformda Logbar’ın ili’siniWaverly Labs’ın Pilot’ınıTimekettle’ın WT2’sunu görmüştük. Bu bağımsız geliştiricilerin girişimlerine karşılık Google’ın da bu alanda bir ürün sunması simültane çeviri alanının da yükselen bir trend olduğunun sinyalini veriyor.

Google Pixel Buds, oldukça kalabalık olan kablosuz kulaklık pazarında yeni ve sağlam temelli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Google Assistant ile birlikte çalışabilmesi de pazarın diğer ürünlerinden ayrılmasını sağlıyor. Kulaklığın ucundaki ayarlanabilir ip ise kulak yapınıza göre kişiselleştirerek dakika başı kulaktan düşmesini engelliyor.

Google Pixel Buds 159 dolar etiketiyle Kasım ayında satışa çıkacak.

 

Görsel: Google Pixel Buds