Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anlık Çeviri Yapabilen Akıllı Kolye

Anlık Çeviri Yapabilen Akıllı Kolye

Logbar'ın geliştirdiği ili; Japonca, Çince ve İngilizce arasında internet bağlantısı olmadan çeviri yapabiliyor.

Dünya her geçen gün küreselleşse ve ülkeler arasındaki sınırlar biraz daha belirsizleşse de insanlar arasındaki sınırları aşmak biraz daha zor olabiliyor. Çünkü kolayca aşılamayan bir dil engeli var ki, insanı en çok o caydırıyor. Yabancı dil bilme, anlama, anlayıp da konuşamama veya hepsinden öte etkileşime geçecek özgüveni toplayabilme gibi aşamaları geçtikten sonra bir yabancıyla tanışmamız mümkün oluyor.

Logbar‘ın geliştirdiği ili isimli anlık çevirici, tüm süreci değiştirip farklı diller için ortak iletişim zemini yaratıyor. Şu anda Çince, Japonca ve İngilizce dilleri mevcut olan ili, CES 2016’da tanıtılarak görücüye çıktı. Hoparlörleriyle iki tarafın da duyabileceği şekilde çeviri yapabilmenin yanı sıra herhangi bir internet bağlantısı gerektirmeyen cihaz, yabancı olduğunu ülkede mobil veri gibi detaylarla uğraşmadan yaşayabilmenizi sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=B6ngM0LHxuU
Tanıtım videosunun İngiliz bir erkeğin Japon bir kadını öpmeye çalışması üzerinden kurgulanması ili’nin eleştiri aldığı temel noktalardan birisi oldu. Öte yandan ürünün geliştiricisi Logbar’ın bir önceki ürünü olan Ring’in kullanıcılarını hüsrana uğratması da, ili’nin itibarını zedeleyen bir başka unsur oldu. Ring, Kickstarter’da 1 milyon doların üstünde fonlanmış ve büyük bir beklenti yaratmıştı. Ancak ürün, kullanıcıların eline geçtiğinde doğru düzgün çalışıp komutları yerine getirmiyordu bile.

Görsel; ili