Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simultane Çeviri Yapan Kulaklık

Simultane Çeviri Yapan Kulaklık

Waverly Labs'ın geliştirdiği Pilot, aynı dili konuşmayan insanlar arasındaki iletişim engellerini yıkıyor.

Gezegenimizi hepimizin yaşadığı kocaman bir yuva olarak görsel de farklı diller, komşularımızla iletişim kurmamızı engelliyor. Ortak hobilerimiz de olsa, benzer gayeleri taşısak da sahip olduğumuz bilgiyi ve düşünceyi aktaramayınca bu ortaklığın pek de bir önemi kalmıyor. Hemzeminde buluşmak da tam olarak bu nedenle değer kazanıyor; düşüncelerimizi aktarabilmek için.

Waverly Labs‘ın geliştirdiği Pilot’ın kuruluş hikayesi de bu iletişim gayesiyle başlıyor. Waverly Labs’in kurucusu Andrew Ochoa, Fransız bir kadınla tanışır fakat anlaşamazlar. İletişim kurmak içinse ikisinden birinin, diğerinin dilini öğrenmesi gerekir. Veya Pilot’ın geliştirilmesi.

Yakında Indiegogo’da kitlesel fonlama kampanyasına başlayacak olan Pilot, duyduğu kelimeleri simultane çeviren bir akıllı kulaklık. Dil engellerini ortadan kaldırarak insanların birbiriyle bağ kurmasını sağlıyor. İlk etapta İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalya dil desteği veren Pilot, başarıyla fonlanırsa ve pazara servis edilirse, diğer dil seçenekleriyle de güncellenecek.

CES 2016’da ise simultane çeviri yapan kolye ili ile tanışmıştık.

Görsel: Waverly Labs