Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Black Friday’de Mağaza Kapatan REI’a One Show’da Büyük Ödül

Black Friday’de Mağaza Kapatan REI’a One Show’da Büyük Ödül

The One Club tarafından verilen ve dünyanın en prestijli reklam ödüllerinden biri olan One Show’un sahipleri belli oldu.

Reklam, tasarım, eğlence ve interaktif başlıkları altında yapılan başarılı işleri ödüllendiren Amerika merkezli organizasyon The One Club’ın; One Show, One Show Design, One Show Interactive, One Show Entertaintment kategorilerindeki ödülleri sahiplerini buldu.

Her yıl, sektörün en profesyonel isimleri tarafından değerlendirilen reklamlar arasından en başarılılar, One Show ödülü almaya hak kazanıyor. One Show 2016 Golden Pencil (Altın Kalem) ödülüne layık görülen bu yılın en iyi reklamı, çapraz platformları en etkili şekilde kullanan ve açık hava etkinliklerinde kullanılan ürünlerin satışını yapan perakende satış mağazası REI Co.op’a ait.

REI ve Venables Bell & Partners ortak çalışmasıyla hazırlanan #OptOutside kampanyası, Amerika’da teknolojiden giyime, spor malzemesinden ev aksesuarına kadar pek çok ürün kategorisine uygulanan indirimlerle, alışveriş çılgınlığının tavan yaptığı Black Friday (Kara Cuma) ile ilgili.

Perakende satışları ve dolayısıyla markaların gelirini artıran bu günü satış yaparak değerlendirmek istemeyen ve mağazalarını (hatta internet mağazasını bile) kapatan REI, hafta sonu tatilinin habercisi olan Cuma’yı alışveriş merkezlerine tıkılmak yerinde doğada yapılan; yürüyüş, bisiklete binme, kayak ve kano gibi etkinliklere ayırmak için önerilerde bulunan bir harita hazırladı ve insanları doğada yapılan aktivitelerle vakit geçirmeye davet etti.

Mobil uygulama üzerinden ve masaüstü bilgisayarlardan insanlara uzaklıklarıyla birlikte sunulan etkinlik alanları büyük ilgi gördü ve pek çok insan tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılarak kısa sürede trend halini aldı. Birçok insan, sosyal medyadan birbirlerine haber vererek OptOutside etkinlikleri için bir araya geldi.

REI ise, Black Friday için 12.000 çalışanına ücretli izin hakkı tanıdı. Markanın sosyal medya bilinirliği %7000 artarken, yalnızca 24 saat içinde 2.7 milyon etkileşim sağlandı. Büyük bir başarıya ulaşan kampanya, 150 işletmeyi daha etkiledi ve yüzlerce şehir parkı kapılarını insanlara ücretsiz olarak açmayı kabul etti.

Kampanya toplamda 6.7 milyar medya etkileşimine, 1.2 milyar sosyal medya etkileşimine ulaştı ve 1.4 milyon insanın Cuma gününü dışarıda doğayla iç içe geçirmesini sağladı.

One Show ödülü almaya hak kazanan diğer başarılı işlerin tam listesini ise burada bulabilirsiniz.

Künye:

Müşteri: REI
Ajans: Venables Bell & Partners
Başlık: “#OptOutside”
Üst Yaratıcı Yönetmen: Will McGinness
Yaratıcı Yönetmen: Lee Einhorn
Metin Yazarı: Adam Wolinsky
Sanat Yönetmeni: Avery Oldfield
Tasarım Başkanı: Jarrett Carr
Tasarımcı: Nicola Broderick
Stratejik Planlama: Michael Davidson
İletişim Stratejileri Yöneticisi: Gavin Jones
Kıdemli Strateji Uzmanı: Mike Riley
Hesap Süpervizörü: Krista Muir
Hesap Yöneticisi: Ariel Rosen
Deneyim Tasarımı Yöneticisi: Jeff Teicher
Dijital Tasarımcı: Adela Chung
Entegre Ürün Yöneticisi: Craig Allen
Sanat Yapım Yönetmeni: Jacqueline Fodor
Kıdemli Yapımcı: Jake Grand
Proje Yöneticisi: Shannon Fischer
Yönetmen: Benji Weinstein

10 Aralık 2018, Güncelleme: Yazıdaki videoların orijinal kaynakları kaldırıldığı için güncel versiyonlarıyla değiştirilmiştir.

Görsel: optoutside.rei.com