Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The One Show 2021 Ödülleri Açıklandı

The One Show 2021 Ödülleri Açıklandı

Çevrimiçi gerçekleştirilen The One Show 2021 ödül töreninde 173 Gold Pencil, 161 Silver Pencil ve 224 Bronze Pencil verildi.

Reklam, tasarım, eğlence ve interaktif başlıkları altında yapılan kampanyaları ödüllendiren ABD merkezli organizasyon The One Club, yılın en yaratıcı işlerini değerlendirip kazananları duyurdu. Etkinlik geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çevrimiçi düzenlendi. The One Show 2021’e 65 ülkeden toplamda 17 binin üzerinde başvurunun gerçekleşti. Yarışmada; 53 ülkeden ajansa, markaya, prodüksiyon şirketine ve tasarımcılara toplamda 173 Gold Pencil, 161 Silver Pencil, 224 Bronz Pencil verildi.

Yılın ajansı toplam 22 Pencil kazanan AMV BBDO oldu

AMV BBDO, The One Show 2021’de Yılın Ajansı seçilirken #wombpainstories isimli kampanyası ile Best of Show ödülün de sahibi oldu. Son derece başarılı bir yılı geride bırakan AMV BBDO Best of Show ödülünün yanı sıra 6 adet Best of Discipline ödülün de sahibi oldu. AMV BBDO 12 altın, 7 Gümüş, 3 Bronz ile toplamda 22 Pencil kazanmış oldu. Ajans bu yıl aynı kampanyasıyla D&AD Ödülleri’nde de Black Pencil kazanmış ve yılın en iyi reklam ajansı seçilmişti.

Acıyı Görselleştiren Ağrı Sözlüğü

Kadınlardan Rahim Hikayeleri Yelpazesi

Ödüllerle dönen #wombstories ve #painstories kampanyalarının sahibi Libresse (diğer adı ile Bodyform) toplam 12 Gold Pencil ile yılın reklamvereni seçildi. Yılın Bağımsız Ajansı Translation Brooklyn Yılın Kurum içi Reklam Ajansı Spotify In-House, Yılın Ağı BBDO Worldwide, Yılın Prodüksiyon Şirketi Chelsea Pictures, Yılın Ses Şirketi 750mph oldu.

Reklamcılık, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerini en iyi şekilde birleştiren, hem yaratıcı içeriği hem de yaratıcı ekibin başarısını takdir etmek için sunulan Fusion Pencil ödülün sahibi FCB Inferno tarafından Sport England için hazırlanan This Girl Can ve The Bloc New York tarafından Empowher NY için hazırlanan The Call kampanyası oldu.

Pandemi Engel Değil, Spor Yapmaya Devam

Finish Su Endeksi Green Pencil kazandı

Çevreye duyarlı yaratıcı işlerin ödüllendirildiği Green Pencil ödülünü iki kampanya kazandı. Havas İstanbul’un Reckitt/Finish için hazırlamış olduğu Finish Su Endeksi ve LEGO için hazırlanan Ogilvy Social.Lab Poland imzalı Green Instructions kampanyaları ödülün sahibi oldu.

LEGO’nun Mevcut Setleri Çevreci Bir Versiyona Dönüşüyor

Bu ödüllere ek olarak yılın en iyi Gold Pencil kazanan işleri arasında; siyahların kültürünü ve siyahlara olan sevgiyi sorgulayan Translation imzalı You Love Me kampanyası, Starburst’ün yeni ürünü uzun ince şekerler için dikey medya alanlarına özel olarak hazırlanmış DDB Chicago imzalı Best Enjoyed, Oreo’nun küresel felakete karşı bisküvilerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için inşa ettiği Global Oreo Vault (Küresel Oreo Mahzeni) fikri, Doktorların hastalara daha hızlı ulaşmasını sağlamak isteyen Ecox ve Wunderman Thompson Paris tarafından yaratılan Emergency Bikes kampanyası yer aldı.

Ayrıca D&AD 2021’de de Black Pencil ile dönen FCB Chicago’nun Boards of Change ve Mastercard’ın, McCann New York tarafından yaratılan True Name girişimi de Best of Discipline ödülü kazanan kampanyalar arasındaydı.

The One Show 2021’de ödül kazanan tüm işlere bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: The One Club