Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Sonu için Saklanan Oreo’lar

Dünyanın Sonu için Saklanan Oreo’lar

Oreo, olası bir küresel felakete karşı bisküvilerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için Norveç'e bir depo inşa etti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2018 VP1 adı verilen asteroidin 2 Kasım tarihi itibariyle Dünya’nın yakından geçeceği bilgisini paylaştı. Her ne kadar asteroidin atmosfere girme olasılığı yüzde 0.41 olarak gösterilmiş olsa da bu durum spekülatif haberlerin çıkmasına engel olmadı. Benzer her olayda olduğu gibi bu olayda da felaket senaryoları kuruldu. Asteroidin atmosferin yakınından geçeceği tarihin ABD seçimlerinden bir gün önce olması konuyla ilgili haberleri de artırdı. Bu durumu fırsata çeviren Mondelēz International markası Oreo, bisküvilerini felakete karşı korumak için harekete geçti.

Oreo Ambarı

The Community imzalı Global Oreo Vault (Küresel Oreo Mahzeni) kampanyasının fikri bir Twitter kullanıcısının yorumu üzerine ortaya çıkıyor. Dünya’ya bir asteroidin yaklaştığını söyleyen kullanıcı Oreo’ları kimin kurtaracağını soruyor. Bu fikirden yola çıkan ekip gezegendeki her bitkinin tohumunu içeren Küresel Tohum Deposu’nun bir benzerini yapma fikrini ortaya koyuyor. Kıyamet Ambarı olarak da bilinen bu deponun yakınlarında inşa edilen depoya birkaç numuneyle birlikte, bisküvinin orijinal tarifi konuluyor.

Oreo sığınağın gerçekten var olduğunu belgeleyen bir film hazırlayarak Dünya’nın sonu gelmesi halinde Oreo’ların gelecek nesillere sağlam bir şekilde aktarılacağını gösteriyor. Projenin yapım süreci kurmaca (mockumentary-style) bir belgesel ile aktarılıyor. Projenin başında yer alan Norveçli mimar Markus Thorland sığınağı 30 gün içerisinde tamamlayıp sunması gerekiyor. Bu sırada yaşananlar ise abartılarak komikleştiriliyor.

Her ne kadar 2 Kasım’daki tehlike geçmiş olsa da gelecek tehlikeler için Oreo artık hazır. Mahzende kasanın içinde saklanan paketlerin -62 ila 148 santigrat derece sıcaklıklara dayanabileceği söyleniyor. Numunelerin yanında Oreo’lar ile kullanılabilmesi için biraz da süt tozu yer alıyor. Marka, kıyamet gününe hazır olduğunu iddia ettiği mahzenin koordinatlarını da paylaşıyor. Norveç’te Svalbard Adası’nda Kıyamet Ambarı’nın yakınlarında bulunan mahzendeki bisküviler dünyanın sonunu bekliyor.

https://www.instagram.com/p/CGuoGL0FjP_/

https://www.instagram.com/p/CGpfyfklEUd/

Client: Oreo
Ajans: The Community
CIO: Joaquin Molla, Jose Molla
Prodüksiyon Şirketi: World War Seven
Yönetmen: David Shafei
İdari Yapımcı: Josh Ferrazzano
Ajans: 360i
CCO: Menno Kluin
Sanat Yönetmeni: Lab Leigh Stolarz
Metin Yazarı: Daniel Freeda
Design Director: Brian Gartside
PR Ajansı: Weber Shandwick

Görsel: YouTube, Twitter, Instagram