Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eriyen Seramikler

Eriyen Seramikler

Livia Marin "Broken Things" adlı seramik serisinde, erimiş gibi görünen ve böylece bambaşka bir güzellik kazanan parçalar üretiyor.

Seramik, çağdaş sanatçıların farklı yorumları sayesinde klasik yaklaşımların ötesine geçti ve bambaşka bir sanat pratiğine dönüştü. Katy Stubbs’ın güncel olayları anlattığı seramik vazoları ve tabakları, Kenny Sing’in zoetrop seramikleri, Luciano Polverigiani’nin 3 boyutlu illüstratif karakterleri ve Yeesookyung’un atık seramiklerden yaptığı heykelleri son yıllarda rastladığımız en ilginç örneklerdendi. Livia Marin’in erimiş birer obje görünümünde kurguladığı Broken Things serisi de bir o kadar etkileyici.

Düşüş ve dönüşüm

Seramik bir tabak veya bardağı düşürdüğümüzde kendimizi o keskin çarpma ve kırılma sesine de hazırlarız. Livia Marin’in uluslararası çağdaş sanat fuarı ARCO Madrid’de bu yıl sergilediği Broken Things serisi ise algılarımızla oynuyor. Bu eserlere baktığımızda kırılıp akışkanlaşmaya başlamış parçalar görüyoruz. Erimelerine rağmen desenlerini koruyorlar. Bu yaklaşımı, düşüşe/kusurlara rağmen ayakta kalmak/başka bir güzellik kazanmak gibi bir metafor olarak yorumladım ben. Siz ne dersiniz?

https://www.instagram.com/p/B9EsytAJC5a/

Londra’da çalışmalarını sürdüren sanatçının birkaç yıl önce hazırladığı Nomad Patterns adlı bir başka erimiş seramik serisi daha bulunuyor. Tüm çalışmalarına internet sitesi üzerinden erişebilir, Instagram’ı üzerinden de yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Broken Things

Görsel: Broken Things