Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bedensiz Yüzler ve Parmaklarla Bezeli Seramikler

Bedensiz Yüzler ve Parmaklarla Bezeli Seramikler

Canopic Studio’nun kurucuları Curran Wedner ve Claire Wedner, işlevsel seramikler hakkındaki görüşlerini yarattıkları garip kase ve vazolarla gösteriyor.

Seramik, farklı sanatçıların ellerinde çeşitli tekniklerle ilginç sanat kompozisyonları ortaya koymak için oldukça elverişli. Matthew Chambers’ın birçok katmandan oluşan seramik heykelleri, Livia Marin’in algılarımızla oynayan Broken Things serisi, William Kidd’in doğadan ilham alarak tasarladığı organik formlar, zoetropun hipnotik büyüsü birleşen Kenny Sing’in Trepō projesi, Melis Buyruk’un bitki, hayvan ve insan formlarının birleştiği çalışması seramik kullanarak ne denli farklı işler ortaya çıkarabileceğimi gösteriyordu. Los Angeles merkezli seramik sanatçıları Curran Wedner ve Claire Wedner da Canopic Studio üzerinden gerçeküstü seramik işlerini paylaşıyor.

Garip ama çekici tasarımlarıyla seramik kupalar ve vazolar

California’daki Art Center College of Design’dan mezun olan Curran Wedner insan anatomisini tekrar eden bir şekilde sunan seramikleriyle tanınıyor. Kupaya, kaseye veya bir vazoya eklenen vücut parçalarıyla her biri belirsiz ve garip nesnelere dönüşen eserler bu yaklaşımla bir bakıma İsrailli sanatçı Ronit Baranga’nın huzursuz edici kadar gerçekçi duran seramik heykellerini hatırlatıyor.

Korku filminin bir parçasıymış gibi duran garip yüzlerle çevrili seramik vazolar, fincanlar ve kaseler kimi zaman dış tarafını süsleyen bedensiz parmaklarla birlikte garip ama bir o kadar göz alıcı desenler ortaya çıkarıyor. Doğanın unsurlarını ve insan anatomisini tek bir elekte eleyen sanatçı, doğadaki ve tarihteki yaşam döngülerinden ilham alarak eserleri ortaya çıkarıyor. Bireysellikten kalabalığın bir parçası olmaya giden süreçteki değişiminden etkileniyor. Bu nedenle benzer ancak aynı olmayan vücut parçaları üretiyor. Bu üretim sürecinde her bir parça için aynı kalıp kullanılıyor ancak  vücut parçaları kupaya veya kaseye sırlanıp tutturulduğunda ufak farklılıklar oluşuyor. Her bir parçayı tasarımından son aşamasına kadar ortaya çıkarmak birkaç hafta sürüyor.

2017 yılında kurulan Canopic Studio, işlevsel seramik formlar hakkında fikirleri alt üst etmek üzere ortaya çıktı. Curran tarafından tasarlanan sanat eserlerinin üretiminde Claire de görev alıyor. Çift üretimi ve iş yönetimini birlikte gerçekleştiriyor. İkili, Etsy üzerinden belirli aralıklarla yeni işlerini satışa koyuyor. Bununla birlikte tüm üretim süreçlerini ve tasarımlarını Instagram hesabı üzerinden ve internet sitesinden paylaşıyor.

Görsel: Instagram