Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çöplü Manzaralar

Çöplü Manzaralar

Mariah Reading, doğal alanlarda bulduğu objeleri manzaranın bir parçası gibi boyayarak fotoğraflıyor.

Objeleri manzaranın bir parçası olarak fotoğraf sanatına dahil eden projeler son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Andreas ve Felicia Hutabarat’ın karikatür karakterlerle tuttuğu seyahat günlüğü Doodledeux bunun en şirin örneklerinden biriydi. Paperboyo ise fotoğraf ve kağıt sanatını birleştirerek oldukça ilgi toplamıştı. Şimdi benzer bir yaklaşımla kendi özgün tekniğini yaratan Mariah Reading var karşımızda.

Tuval olarak çöp

Eko sanat alanında üretim yapan Mariah Reading; milli parklarda ve diğer doğal ortamlarda yerlere atılmış nesneleri topluyor ve bunların üzerine bulundukları yerleri tasvir eden izlenimci manzaralar çiziyor. Böylece arka plandaki manzaraya uyumlu çöpleri fotoğrafladığı benzersiz bir seriye imza atıyor.

Mariah Reading, Sseriye başladığı sırada Guadalupe Dağları Milli Parkı’nda çalışıyormuş ve parkın kenarında büyük bir otoyol varmış. Yol boyunca yürümeyi ve oradan geçen otomobillerden düşen parçaları toplamayı planlıyormuş. Kırık bir jant kapağının yarısını bulmuş ve ona daha yakından bakmış. Bu parçanın, önünde durduğu dağ sırasının siluetine benzer bir şekilde kırıldığını fark etmiş. Zaten amacı sadece araziyi üzerine boyayacağı uygun bir nesne bulmakmış. Ancak bitmiş işin sadece resim değil, aynı zamanda bulunduğu yerde fotoğraflanan bir obje olması Reading’in fotoğraflara daha fazla konsantre olmasına neden olmuş. Bugün #crazytrashlady etiketiyle tanıttığı serinin temelleri de böyle atılmış.

Mariah Reading’in çalışmalarını internet sitesi ve instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram