Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraf ve Kağıt Sanatını Birleştiren Seyahat Günlüğü

Fotoğraf ve Kağıt Sanatını Birleştiren Seyahat Günlüğü

Rich McCor namıdiğer @paperboyo, fotoğraf ve kağıt sanatını kullanarak oluşturduğu seyahat günlüğüyle Instagram'da ilgi topluyor.

Yaratıcı insanlar seyahatlerini de yaratıcı bir faaliyete dönüştürebiliyor. Seyahatlerini selfie yerine karikatür karakterlerle anlatan Andreas ve Felicia Hutabarat çifti, beğendikleri mimari yapıları nakışla yorumlayan gezgin çift Charles Henry ve Elin Petronella bunun en güzel örneklerini gösterdiler. Yine Chanel Cartell ve Stevo Dirnberger, dünyanın farklı yerlerinden mimari ve doğal güzellikleri kolajlayarak, Ilya Kazakov ise Tokyo seyahatini illüstrasyonlarla ölümsüzleştirerek ilgi çekmişti. Rich McCor instagram’daki adıyla @paperboyo da fotoğraf ve kağıt sanatını kullanarak Instagram’da büyük ilgi topluyor.

Londralı kağıt sanatçısı, fotoğrafçı ve gezgin Rich McCor, herkesten farklı bir seyahat günlüğü oluşturmanın yolları üzerine düşünmeye başlamış. Bu noktaya gelmesinin nedeni ise birkaç yıl önce Londra’da Big Ben’in (Elizabeth Kulesi olarak da bilinen saat kulesi) önünde çekmeye niyetliği bir fotoğraf olmuş. Çevresindeki fotoğrafçıları gözlemlemiş ve herkesin benzer kareler çektiğini fark etmiş. Dolayısıyla kendi memleketi olan Londra’yı yaratıcı bir şekilde nasıl fotoğraflayabileceği sorusunu kendine sormuş.

Hobiden tam zamanlı iş yaratmak

Rich McCor, geçmişte birkaç yıl boyunca kağıt sanatı ile ilgilenmiş. O dönemlerde kağıt sanatı ile animasyon müzik videoları ve kısa filmler yapıyormuş. Böylece kağıt sanatı ve fotoğrafçılıktaki yeteneğini birleştirmeye karar vermiş. Londra’daki ikon yapıları dönüştürmek ve vurgulamak üzere kağıt kesme yöntemiyle birkaç deneme yapmış ve yöntemi uygulamaya başlamış. BBC’de yaratıcı ekipte kariyer yaparken hobi olarak başladığı bu seri, Instagram’da büyük ilgi görmeye başlayınca tamamen kendi çalışmalarına yönelip bunu tam zamanlı bir işe dönüştürmüş. Üstelik de bol bol seyahat edebildiği ve severek yaptığı bir iş.

Rich McCor’un şu anda Instagram’da 395 bini aşkın takipçisi var. Geçtiğimiz yıl Around the World in Cut-Outs adında bir de kitabı basılmış. McCor’u Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

 

View this post on Instagram

Back in 1998 France loaned Japan their Statue of Liberty (from it's home in Paris) to celebrate Franco-Japanese ties. The Statue went back home in 1999 but it was so popular that a replica was made so now she's here permanently in Tokyo. There's also a Statue of Liberty in Las Vegas which, in 2010, the US Postal Service mistook for the real one in New York and printed on it's stamps. However it's not an exact replica so the artist behind the sculpture, believing his statue's features to be different enough, sued the US Postal Service for illegally using his design. A federal court agreed with him and ordered the post office pay him $3.5m in compensation! So to make sure I don't get in any copyright trouble I've embellished this one here in Tokyo with my own design ?#TokyoTokyo @TokyoTokyoOldMeetsNew #StatueOfLiberty #Odaiba #ad

A post shared by paperboyo (@paperboyo) on

View this post on Instagram

Back in 2012 this was the scene of one of the most famous escapes in Japanese history. The fugitive – known only as 337 – scaled up a sheer rock wall, miraculously squeezed through a barbed wire fence, swam out into Tokyo Bay and managed to remain in the water for weeks eluding capture. Daily searches were conducted and on one occasion he was spotted resting near an estuary but by the time the Japanese coastguard arrived, 337 was gone. It took eighty-two days in total until the authorities finally managed to capture him. By the time they returned him here to Tokyo Sea Life Park, he had become a local celebrity. As you may have guessed 337 was a Penguin. True Story #TokyoTokyo @TokyoTokyoOldMeetsNew #TokyoSeaLifePark #ad

A post shared by paperboyo (@paperboyo) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.