Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede

Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede

Chanel Cartell ve Stevo Dirnberger, dünyanın farklı yerlerinden mimari ve doğal güzellikleri kolajlayarak aynı karede buluşturuyor.

Fotoğraf kolajlarıyla hafızalarımızı ve görünen gerçekliği sorgulatan pek çok etkileyici iş doğuyor. Füsun Turcan Elmasoğlu’nun 1 Mayıs 1977’den ve bugünden görüntüleri aynı karede birleştirdiği Bellek Kayması projesi unutulmaz kolaj işlerindendi. Yine J.Frede’in farklı zamanlara ve kişilere ait anıları bir araya getiren manzara kolajları ise duygusal içeriğiyle bizleri etkilemişti. Stephen McMennamy ise farklı ölçekteki objeleri birleştirdiği Combophotos’da kolaj sanatının biraz daha muzip yönlerini ortaya koymuştu. Güney Amerikalı gezgin çift Chanel Cartell ve Stevo Dirnberger ise seyahatlerinden derledikleri fotoğraflarla “Scenes from Around the World: A Mash-Up Art Project” başlıklı bir kolaj çalışmasına imza attılar.

Kolajlarla seyahat günlüğü

Chanel Cartell ve Stevo Dirnberger, yaşamlarını seyahat etmeye adamışlar. 9.00-17.00 çalıştıkları işlerini 2015’te bırakan ve 2 yıllık bir seyahat planı yapan çift, bu süreyi tamamladıklarımda tam 40 ülke gezmişler. Seyahatten geriye kalan fotoğrafları şöyle bir önlerine koyduklarında ise Scenes from Around the World: A Mash-Up Art Project‘in ortaya çıkması kaçınılmaz olmuş. Bu benzersiz seri, farklı ülkelerden manzaraların akıllıca bir araya getirilmiş fotoğraflarını sunuyor. Genellikle mimari ve doğa konulu fotoğraflar kolajlanmış. Örneğin Londra’daki Tower Bridge (Kule Köprüsü) ve New York’taki Brooklyn Köprüsü birleşerek tek bir köprü haline gelmiş ya da Norveç’te ve Japonya’da aynı açıdan çekilmiş orman fotoğrafları birleştirilerek tek bir kareye sığdırılmış. Çiftin detaylar konusunda ne kadar dikkatli olduğu hem fotoğraf seçimlerinde hem de fotoğrafları birleştirirken gösterdikleri titizlikte görülebiliyor. Çift seyahatlerini aynı zamanda sanatsal bir ifade alanı görüyor ve her fırsatta da zamanlarını yaratıcı deneylere ve beyin fırtınasına ayırıyor.

Seyahat ve sanatı birleştiren projelerden hoşlanıyorsanız, mimari yapıları nakışla ölümsüzleştiren Charles Henry ve Elin Petronella çiftinin işlerine de göz atabilirsiniz.

Chanel Cartell ve Stevo Dirnberger, seyahatlerine dair her şeyi How Far From Home adlı blogda paylaşıyor. Ayrıca çiftin fotoğraflarını Instagram ve Facebook üzerinden de takip edebilirsiniz.

Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede

Dünyanın Farklı Yerlerindeki Güzellikler Aynı Karede

Görsel: How Far From Home